dinsdag 19 januari 2010

Het sokkengaren van de Lidl

De Suzie Q, die ik ga maken. Het patroon is van http://www.wolhemel-shop.nl/ en staat onder het kopje Patronen. De afbeelding heb ik van de site afgeplukt.

Met deze sokken was ik al een poosje bezig, het lag eigenlijk een beetje stil omdat ik op een breiblogje gelezen had dat de sokkengarens van de Lidl in de was gaan krimpen en vilten. Toch maar afgemaakt, ik was al zover en dan maar koud wassen of heel voorzichtig warm en de sokken niet laten schrikken in te warm of koud water, maar geleidelijk laten wennen. De "pooling" van de kleuren vallen achteraf gezien mee, de sokken lijken best heel veel op elkaar. Er tussen in ligt een etuitje wat ik in elkaar heb gezet van een gebreid proeflapje en dat in de wasmachine met de 30 graden was meegewassen. Ik wilde het graag zeker weten.

Ik heb nu nog diverse pakken van 200 gram sokkengaren in de kleuren donkerbruin, donkerblauw, kaneelkleurig, beige, grijs, bruin gemeleerd en dan nog over van de bovenstaande sokken. Ook nog wat grijs wat ik overhield van de soksloffen van dochter (daar had ik namelijk 2 pakken van genomen. Dus baalde ik toch wel hevig. Totdat ik bedacht dat ik nu wel heel veel wol heb om te kunnen vilten. Heb gisteravond met grijs de steken opgezet voor een Suzie Q. Dus zo heb ieder nadeel toch z'n voordeel :-)

1 opmerking:

  1. Marian je bent echt een breiwonder, ze zijn heel mooi je sokken en dat van de Lidl.
    Ik draag je sokken ook nog altijd met veel plezier,brei jij er maar lustig op los ik bewonder je breiwerken wel:)

    Liefs Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen