maandag 15 februari 2010

Begin van de hat-heel socks

De hielen zien er wel raar uit, begrijp ook de naam beter. Het zijn echt net mutsjes. Ik had wel een probleempje bij het maken van de tweede flap, maar daar kwam ik pas achter toen ik ze op de rondbreinaald wilde zetten. Ik had het patroon gevolgd en kwam aan de ene kant op 5 steken op een hulpdraad en aan de andere kant op 15 steken. Het moest 10 steken aan beide kanten zijn. Het kan natuurlijk ook aan mij gelegen hebben, dat ik het patroon niet goed vertaald had of beter gezegd dat ik niet goed begreep wat er stond. Maar ik ben er uit gekomen.
Zo ziet het er nu uit, het begint echt op een stel sokken te lijken, moet natuurlijk nog ontdekken of ze echt wel prettig zijn in het dragen, ondanks dat je de steken opneemt, heb je toch een paar naden in de sok over de wreef. Hoe dat in de schoenen aanvoelt moet ik nog maar afwachten. Het is wel een tegenvaller, als je nadenkt over het patroon weet je dat natuurlijk wel, dat er best wel wat begin- en einddraden aan zitten. Moeten allemaal afgewerkt worden, het is ook een beetje tobben om alles goed verdeeld op de naalden te krijgen. Maar goed, als ze klaar zijn heb ik wel een stel aparte sokken, nu ik nog aan de voet bezig ben, kan ik ook nog even nadenken over het motiefje wat op het been komt.

De Suzie heb ik nog een keer gewassen en het breiwerk is nu toch echt bijna niet meer te zien, hij is ook weer een stukje kleiner geworden en eigenlijk te klein waarvoor ik hem hebben wilde. Hij krijgt dus een andere bestemming, vind hem wel leuk om straks op de slaapkamer te zetten met wat losse reutjes er in of zo. Ik was tenslotte al aan aan nieuwe Suzie begonnen, een grotere, dus we zien wel hoe die het gaat doen. :-)


2 opmerkingen:

  1. leuk je sokken en je suzie............maar wat zijn reutjes???????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. reutjes is een afkorting, die wij in ons gezin gebruiken, van reutemeteut, dus rommeltjes en dat is in de loop der jaren reutjes geworden :-)

    BeantwoordenVerwijderen