zondag 13 juni 2010

Libelle nimf

Nog even over het vreemde insect van gisteren. Ik heb gegoogled
wat voor soort het was en ik heb hem gevonden. Het is een libelle-nimf.
Eigenlijk ook niet zo gek dat ik die vind, woon tenslotte aan het water, alleen wel gek dat ik die eigenlijk nu pas voor het eerst zie, ik woon hier al vijfendertig jaar. :-0

7 opmerkingen:

 1. Via de blog van Els ben ik hier terecht gekomen. Wat een leuke dingen maak je en ook een leuk blog. Straks een de oudere berichten lezen.
  Wat een mooie foto van de nimf. Ik heb maar een heel klein vijvertje en toch zie ik elk jaar nimfen uit het water komen. Ze kruipen tegen de waterplanten op en dan komt de libel tevoorschijn. Een boeiende belevenis en dan blijft dit "akelige" insect achter. De libel blijft dan nog even zitten om op te warmen. Ik vind het een fascinerend verschijnsel.
  groetjes,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een libelle nimf, dat klínkt een stuk leuker dan dat het er uit ziet. Wel leuk dat je op internet hebt gevonden wat voor beest het nou eigenlijk was!

  p.s.: je gewassen wol is mooi geworden. Ben je ook al aan het spinnen begonnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je gevonden hebt wat het is, vind een libelle mooier dan dat beest hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind een libelle ook veel mooier dan dat enge ding wat het eerst was. Dat er uit zoiets lelijks, iets heel moois komt is wel een klein wondertje.

  @ Pauline, leuk dat je m'n blog hebt gevonden.

  @ Annemarie, ben nog niet begonnen met spinnen, heb nog steeds ruzie met m'n spinnenwiel, ik wacht wel met spinnen tot ik de Joy heb gehaald, wanneer het Dineke uitkomt van de week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh haha, julie hebben echt uit de vriezer gegeten de afgelopen dagen? :-)

  Leuk hoor, ik zou inderdaad ook lekker even wachten met spinnen tot je je Joy hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dacht je dat het een grapje was, nee hoor, ging prima, de komende week eten we er ook nog uit. En volgende week eten we dan weer gewoon :-) Dan kan ook de vriezer zo onderdehand ontdooid worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk die nimf , had het kunnen weten, wij hebben ooit een vijvertje gehad en daar kwamen de meest enge dingen uit.

  BeantwoordenVerwijderen