dinsdag 12 oktober 2010

Groen

De gemeleerde wol die ik bij De Spinners gekocht had de laatste keer dat ik er was, weet effe niet meer welke soort, heb ik groen geverfd met de verf van Ashford, de kleuren groen en emerald heb ik gebruikt. De wol even laten weken in een met plastic folie beklede bloembak, daarna een heleboel azijn erbij en hier en daar met de achterkant van een lepeltje wat verfpoeder gedaan, ook nog wat aangemaakt in flesjes en de ene aan de linkerkant leeggegoten en de andere aan de rechterkant.
Handschoentjes aangedaan en lekker in het verfwater gekledderd :-) Nog even laten rusten in de verf, het ergste nat er uit geknepen, in de folie gerold en zo'n 40 minuten laten stomen

Daarna uitgespoeld, wat Eculan erbij met Eucalyptus geur, maar heel ongeduldig te snel uitgespoeld dus het ruikt er niet echt naar. Maar de schapen- en azijnlucht is weg :-)
Een nachtje op het wasrek binnen laten drogen en gauw foto's gemaakt.
Binnen ging het niet, het zonnetje scheen zo fel op de tafel, de foto was helemaal overbelicht, dus naar buiten en in de schaduw en de laatste foto half in het zonnetje genomen. De goede kleur zit er tussen in.

2 opmerkingen: