zaterdag 6 november 2010

Schuur

De hevige wind van de afgelopen week heeft de oude schuur geen goed gedaan. Het was natuurlijk al niet zoveel, maar door de wind is de scheur aan de rechterdakrand veel groter geworden.
Ook binnen is het dak een heel stuk gezakt, het wordt nu wel heel erg gevaarlijk.

De materialen die er in lagen, zijn er nu uitgehaald en liggen op de vloer van de nieuwe schuur, alleen jammer dat er nog geen dak opzit. De gevel van de oude schuur zoveel mogelijk gestut, zodat dat nog blijft staan. Je moet er toch niet aan denken, dat er iemand langsloopt, net terwijl het instort. Onder het blauwe zeil vooraan op de foto liggen de dakplaten. Volgende week even kijken of we de eerste lading dakpannen kunnen gaan halen. Hebben is maar hebben tenslotte.
Na het gesjouw was het weer tijd voor de lunch en het verzoek was vandaag iets warms. Het zijn broodjes speklap geworden, heel veel kranten op het werkbankje, glazen schaaltje onder de contact grill om het vet op te vangen, wat er niet in druppelde werd door de kranten geabsorbeerd. Het smaakte goed.
Zover is de schuur nu, het gat vooraan is voor de deur en achteraan rechts, niet te zien vanuit deze hoek, komt er nog een deur.Ik zie nu pas, dat de nieuwe schuur scheef lijkt te staan, maar die is heel erg recht, ik denk dat ik scheef stond :-)

5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad wat gammel uit Marian, wel jammer. Want het ziet eruit als een interesante schuur. Misschien een leuk idee om het in 1:12 na te maken als herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O jee. gevaarlijk scheef allemaal. Deze week was ik op bezoek bij iemand en daar was de voorgevel ook helemaal verzakt. De luxaflex was naar beneden gevallen. Ik werd er een beetje bang van. Ze gaan het nu opkrikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OOO, probeer dat raam te redden!! Geweldig dat ronde raampje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die schuur loopt nu dus helemaal op zijn laatste pootjes Marian, inderdaad behoorlijk gevaarlijk nu, maar je nieuwe schuur schiet wel lekker op gelukkig!!!! ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar allemaal Marian zoals die gipswand lijkt net of ik naar ron zijn wand kijk.hahahahah maar van lieverlee word het toch een echt huis he

  BeantwoordenVerwijderen