zaterdag 15 januari 2011

In en rond het huisje

De dakpannen staan rustig te wachten op de panlatten en een beetje goed weer. Volgende week gaan ze erop, tenminste dat is de planning, maar zoals zo vaak wordt het misschien weer naar voren geschoven. Dat begint inmiddels te wennen.
De wind doet ook geen goed aan de oude schuur, er is weer een stuk verdwenen, gelukkig dat het gestut werd door de balken, anders had de gevel tegen het huis aangelegen.

Alle frontjes met de handgrepen zitten ook in de keuken, op het fornuis en kookplaat na, er was iets met de aansluiting die niet paste, daar heb ik geen verstand van, laat alles aan de mannen over.

De kraan doet het ook, alleen nog koud water, de afvoer zit ook nog niet zo als het moet zijn, het loopt nu in een emmer, moet alleen niet vergeten die regelmatig te legen :-)

In de schuur staan de zonnecollectoren te wachten tot ze op het dak kunnen.

En dan samen met deze boiler, dat ding weegt leeg al 160 kilo, gaan ze voor de vloerverwarming en warmwatervoorziening zorgen. Weet niet precies wanneer het allemaal aangesloten wordt, in ieder geval moet het 11 februari klaar zijn en dan heb ik eindelijk warme voetjes in huis. :-)


5 opmerkingen:

 1. Dus nog effies de tanden op elkaar dan is het pannenbier tijd, het gaat lekker Marian!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat inderdaad goed vooruit, en als je eenmaal vloerver(w)arming hebt wil je niet weer anders. Alleen kan je die s'nachts niet even uitzetten, het is dus wel duurder. Maar misschien gebruiken ze bij jou een nieuwere methode.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Johanna, hier in de polder is geen aardgas, dus moet dan tankgas worden en dat is heel veel duurder dan de elektriciteit en de zonnecollectoren zorgen natuurlijk ook voor "gratis" stroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marian het ziet er heel mooi uit je keuken
  Het wordt echt geweldig enwel slim hoor die zonnecolectoren.
  Nog even Marian de langste tijd heb je echt gehad.voor het af is

  BeantwoordenVerwijderen