maandag 13 juni 2011

Een groot erf is hard werken

Om te beginnen hebben we eerst het toegangspad naar het hek gemaaid en aan de linkerzijkant wat struikgewas weggezaagd, alle zijtakjes heb ik daar van af gesnoeid en in een afvalton gedaan, zodat die morgen naar het grofvuil weggebracht kan worden. De ton staat daar lekker vol te zijn en de dikke takken die over zijn ga ik in stukken van zo'n 30 cm zagen en in de vuurkorf doen, die gebruiken we nu toch nog niet en staat hij alvast klaar voor de kerstversiering buiten :-)
Deze hoek van het huis heb ik gedaan, ook onder het raam al het groen weggesnoeid en weer de klimop verwijderd, er kwamen 4 tonnen van af, die staan er nog en worden ook morgen bij het grof vuil geleegd.
En soms heb je ook wel eens geluk, het boomstammetje hierboven kon ik zo de grond uithalen, die was doodgegaan, ik wilde eigenlijk dat er daar nog meer doodgegaan was, scheelt een stuk snoeiwerk. En uitgraven is ook zowat, maar misschien iedere keer een stukje, ik zie wel.
En dan heb ik 2 klossen gesponnen van het pakketje Summer, op de ene klos de lichte kleuren en de andere de donkere, alleen de groenblauwe wol heb ik in tweeën gedeeld en op iedere klos zit daar iets van. Het twijnen moet nog even wachten, want daar heb ik waarschijnlijk pas woensdag de tijd voor, ligt ook een beetje aan het weer, wanneer het mooi weer is ga ik toch weer buiten aan de gang.

2 opmerkingen:

  1. Ja een groot erf geeft ook veel werk. Hier doen we elk iedere dag een half uurtje en dan blijft het leuk, je wordt net niet moe. Mooi garen weer, prachtige kleurschakeringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed zo Marian!! Ja het is veel werk, maar ook heel leuk. Bij ons hebben we al aardbeien geplukt, en er een net overheen gedaan. Die vogels zijn grote liefhebbers van onze inspanningen hihiihi

    BeantwoordenVerwijderen