maandag 5 september 2011

Raadselachtig

Zoals de haantjes hier kwamen zijn ze ook weer verdwenen. Zaterdag zijn we naar de braderie geweest om te kijken hoe m'n taartjes er bij stonden :-) , het was erg gezellig, mooi weer, wat wil je nog meer.
We kwamen vroeg in de middag weer thuis en ik ging met een restje gekookte aardappels naar buiten om ze aan de haantjes te geven. Ze kwamen steeds, wanneer ik met de lepel op het bakje tikte, hard aanrennen. Zaterdag dus niet, 's avonds ook niet. Zondagochtend werden we ook niet wakker van het gekukeleku. Ze zijn dus weer weg.

En net onder de goot van het klompenhok was een vleermuis bezig een nestje te maken, het is sneu maar toch maar weggehaald, want het zit precies boven de deur en de goot moet daar nog dichtgemaakt worden en dan is het nestje niet meer bereikbaar. Het is hier groot zat, dus ze moeten maar een ander plekje zoeken.

En we merken het al, het gaat herfst worden, niet zo goed op de foto te zien, maar de fluweelboom begint al weer rood te kleuren. Ook al wordt het al vroeg donker en 's morgens wanneer ik wakker wordt is het donker. Het wordt natuurlijk dan in huis wel weer gezellig met kaarsjes en zo, lekker warm de kachel aan, de zakjes met chocolademelkpoeder liggen al weer klaar :-).
De kerst komt er dan weer aan en dan leuk kerstballen breien. Heb zo'n leuk boek gevonden, meteen besteld en zal het waarschijnlijk morgen wel in huis krijgen. Op de site
http://www.kerstballenbreien.nl/   staat er alles over, ook een afbeelding van een patroontje van 1 kerstbal , heb hem van de groene gesponnen wol gebreid, nog even zonder ingebreid patroontje.

Moet ook nog even achter effen sokkenwol aan, ga denk ik Wolhalla maar eens een bezoekje brengen, kan ik meteen weer wat dikkere sokkennaalden bestellen. :-)

1 opmerking:

  1. Wie zou ze in de pan hebben? Vleermuizen kunnen er een bende van maken, onze zoon had ze op de vliering. Inmiddels hebben ze de boel gedicht nu heeft hij ze in de garage. Leuke kerstbal, lijkt wel wat groot waar vul je hem mee?

    BeantwoordenVerwijderen