vrijdag 28 oktober 2011

Handwerkbeurs Rotterdam 2011

Gisteren naar de handwerkbeurs in Rotterdam geweest. Daar heb ik zoveel mooie dingen gezien.
Nadat ik binnen was kwam ik al snel langs Bart en Francis en daar heb ik wat spinspul gekocht, zakjes polylux, soort nylon om te vermengen met de wol om er een glittertje in te krijgen. Zakjes bayonne, een soort acryl, maar wel een soort wat ook wat kan vilten, dus ik ga het vermengen met wol. Ben heel erg benieuwd, het voelt zo zacht aan. Het zijn zakjes van 100 gram dus met witte wol erbij heb ik toch aardig wat grammetjes straks. Natuurlijk bij Heikina ook een klosje kantklosgaren, 35/2 voor de kenners.
Bij een kraam met allerlei daglichtlampen vond ik deze schattige schaartjes, waren helemaal niet duur en voor een schaartjesfreak zijn dit wel hele leuke, raak ze altijd kwijt bij de diverse werkstukken, tot ik die weer te voorschijn haal, heel herkenbaar denk ik. Bij Wolhalla natuurlijk 2 bollen wol de linker is voor bestemd voor wanten, samen met witte wol uit m'n stash.

Bij Annita, die aan de zijkant van de kraam bij Astrid Dutch Obsessions zat, heb ik het patroon van Jacobus gekocht, daar heb ik de zelf gesponnen wol nog voor liggen, alleen nog effen wol voor gezicht, hand en voeten verven en spinnen. Ook heb voor het kantklossen een nieuw boekje van Brenda Paternoster gekocht, zo handig om een vergelijkbaar garen uit te zoeken. En natuurlijk wel een nieuwere uitgave dan dat ik had.

Natuurlijk kon ik ook het boekje van Wolhalla niet laten liggen, zulke leuke patroontjes staan erin. En de warme handen van de Dutch Knitters al helemaal niet, daar staan zulke mooie Estlandse wanten in, ook een Hollandse want in wit met blauwe molentjes, daar heb ik die bol blauw tinten voor gekocht.

En bij boekhandel Erato meteen aan het begin links heb ik deze boeken gekocht, de breisteken heb ik in een ander boek staan, maar aangezien die voorlopig  nog opgeslagen blijft liggen, heb ik de breibijbel aangeschaft, daar staan de voorbeeldplaatjes in kleur in, dus dat is wel een hele verbetering en er staan nog diverse tips en trucs in die we vroeger nog niet wisten en dus niet in het andere boek staan ;-) . En dan Eline's huis, wat is dat een leuk boek, ik blijf er in bladeren., zulke leuke en gezellige dingen. Ook vaak heel simpel om te maken. Na dat ik alles gekocht had wat ik wilde hebben (had een klein lijstje), ook de extra dingen die ik tegenkwam waren de centjes op. Nog even het laatste rijtje gelopen en daar kwam ik de stand van Bypetra tegen en die verkocht een heleboel materialen uit de boeken van Eline's huis. Ik baalde wel even want ik had best wat stofjes en lintjes van haar willen hebben. Maar gelukkig heeft ze een webwinkel  www.bypetra.nl   en daar kan je de spulletjes ook bestellen. Eerst weer even beginnen met sparen en dan de internetwinkel een bezoekje brengen.
Morgen ga ik met twee vriendinnen naar de poppenhuisbeurs in Arnhem, dus dan is m'n poppenhuispotje waarschijnlijk ook weer leeg 's avonds.
Wel makkelijk, bijna elke week gooi ik m'n losse geld uit m'n portemonnee verdeeld over diverse potjes, een voor spinnen, een voor wol en dergelijke en eentje voor poppenhuisspul. Zo nu en dan koop ik een staatslot en ik ben daar wel gelukkig mee. Geen grote prijzen, maar wel vaak een heel klein prijsje of eigen geldje en dat verdeel ik dan ook over de diverse potjes, wanneer ik dan naar een beurs of zo ga of iets op spingebied nodig heb, dan doe ik dat daarvan. Ook het restant van m'n verjaardagsgeld gaat daarin en al met al loopt dat soms best wel op.


6 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee, ik gooi mijn kleine geld ook altijd wel in een potje maar vanaf nu wordt dit ook mijn hobby en haakpot....thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwwww over lekker shoppen gesproken, je hebt een behoorlijke slag geslagen Marian, wat een mooie spulletjes allemaal!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke spulletjes heb je gescoord,goed idee die potjes, moet ik ook maar eens gaan doen.
  Ik ga ook naar de poppenhuizenbeurs in Arnhem maar dan zondag, ik had liever op zaterdag gegaan want ik heb altijd het idee dat de mooiste spulletjes op zondag al verkocht zijn maar ja ik heb een verjaardagsfeestje van de dochter en ex-vrouw van mijn mannetje en dat is ook leuk.
  Ben benieuwd wat jij op de beurs koopt.
  Heel fijn weekend en geniet ervan.
  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig mooie boeken heb je gescoord. Ja voor zo'n beurs moet je echt wel even sparen anders hoef je er niet heen te gaan. Jammer dat het zover is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om mee te genieten van dit alles...
  Soms moet je het gewoon even in één keer goed doen, dan kun je weer lekker vooruit.
  Wat goed, die potjes van jou. Ik ben geen potjesmens, dat wordt echt helemaal niets. Ik vind het altijd een sport om zuinig met materialen te zijn en er op een goedkope manier aan te komen. Maar als ik een boek echt goed vind, dan koop ik het gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met Jacobus! Ik ben er dit weekend aan begonnen. Het begin was effe moeilijk, maar als je er eenmaal in zit....
  Goed idee van die potjes! Ga ik ook doen, want het loopt soms best op met een wolletje hier en een verfpotje daar....

  BeantwoordenVerwijderen