vrijdag 7 oktober 2011

Woonkamer

In de woonkamer hangt nu 1 gordijntje, aan de andere wordt nog gewerkt. Het hangt nog niet helemaal goed aan de onderkant, maar ik heb nog niets om het strak op te spannen. Zit te denken om aan de onderkant ook zo'n roetje er door heen te doen. Vond het wel leuk dat het nog hetzelfde systeem van vroeger is, aan de zijkanten zo'n plastic plaatje waarachter een plakker met een pinnetje eraan en het roetje uitschuifbaar met een dopje waar gaatjes aan de uiteinden zitten om over het pinnetje heen te bevestigen. Alleen niet meer in de kleur van vroeger, nu is het wit.

Voor de kastanjes had ik ook een leuke bestemming. Verdeeld over een oude planten onderzetter, nog een paar kaarsen in herfstkleuren er bij gekocht en het staat weer zo gezellig op de kist. Dit keer korte kaarsen van dezelfde lengte, is weer eens iets anders.

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi je gordijntje Marian, wij moesten vroeger op de huishoudschool zulke katoenen gordijnen wassen en dan op een tafel met dikke katoen erop metspelden gespannen laten drogen.
  Dan hingen ze waarschijnlijk wat rechter naar beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gordijn ik heb ook 1 gehaakt voor de achterkeuken.
  Jaren geleden haakte ik altijd gordijnen voor boven en beneden.
  Allemaal uit durable haakboekjes,daar stonden heel veel soorten in.
  Ook voor anderen veel gordijnen gehaakt,het was toen ontzettend in.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef, dat is een heel werk geweest Marian... eer dat je zo'n gordijntje af hebt... Maar het past wel echt bij je huis denk ik.
  Je kastanjes staan natuurlijk leuk bij de kaarsen, maar wat een mooie kist zie ik daaronder...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja zoeen hadden we een aantal jaren geleden ook en voor de deur een gehaakte zandloper ook uit een d.urableboekje. Maak het maar gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hi er zijn ook loodveters, een beetje lood in een stoffen omhulsel dat je per meter kunt afknippen , beetje gewicht voor het hangen

  BeantwoordenVerwijderen