woensdag 28 december 2011

Gelukkig doet-ie het weer

Begrijp nog niet helemaal hoe het kan, maar m'n geheugenkaartje doet het wel in de camera van zoonlief en niet in de mijne, dus kaartjes omgeruild en ik kan weer foto's maken, hij ook natuurlijk :-)
Voor de foto even bij elkaar gehangen, gemaakt met de creatables op wit vilt en op rood vilt vastgezet, met de festonsteek 2 op elkaar gemaakt en opgevuld en voila, kerst- of winterhangers.
Een fotootje van de kerstboom gaat gelukkig ook, maak elk jaar een foto er van, gelukkig dit jaar ook gelukt.

De ballen buiten mogen natuurlijk niet ontbreken, had er graag nog een paar bijgemaakt, maar dat is niet gelukt, maar ik heb nu een heel jaar de tijd om er nog meer te breien :-), die worden wit met zwart, aardige afwisseling denk ik zo.
Nog even @ Maria, ik heb het opgezocht bij Wikipedia voor de juiste omschrijving:

Rommelkruid is een mengsel van een aantal kruiden. Het wordt onder andere gebruikt in de bereiding van balkenbrij en kruidbroodjes (bekend in Rotterdam).
Tegenwoordig (anno 2005) is het bijna niet meer kant-en-klaar in reguliere winkels verkrijgbaar, maar via internet wordt het nog wel verkocht. Rommelkruid kan ook zelf gemaakt worden door gemalen zoethoutwortel, suiker, nootmuskaat, anijs, kaneelkoppen, kruidnagel, peper, foelie, gemberpoeder en sandelhout te mengen. De verhoudingen zijn streekgebonden en afhankelijk van de eigen voorkeur én van waarvoor de kruiden gaan worden gebruikt. Een eenvoudige versie is: twee theelepels gemalen zwarte peper, een theelepel geraspte nootmuskaat, een halve theelepel kruidnagelpoeder, en een halve theelepel gestampt anijszaad, te gebruiken voor balkenbrij of andere hartige etenswaren.[1]

2 opmerkingen:

  1. Leuk je hangers, en dankjewel voor het rommelkruid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn mooie versierselen geworden. Vind je het niet zonde om die gebreide ballen buiten te hangen?

    BeantwoordenVerwijderen