zaterdag 26 mei 2012

Lek

Van de week kregen we het verzoek om de meterstand van ons waterverbruik door te geven en bij het opnemen van de meterstand viel het manlief op dat de meter aardig draaide, terwijl er niets aanstond.
De meterstand even met die van vorig jaar vergeleken en we hadden wel erg veel verbruikt. Conclusie:  we hadden lekkage ergens buiten.
Met schoonzoon overlegd waar het lek kon zijn en dat kon dus op 3 plekken waar een koppeling zit. Laat op die plekken nu het meeste onkruid groeien. Samen met manlief flink aan het onkruid ruimen geweest en daarna alle rommel van de verbouwing die her en der nog er onder lag.
Bij de oude schuur achter het huis voor het ruimen.

Hetzelfde stuk na het ruimen, het is dat je weet waar het is :-) , wat een verschil.
Bij de waterput voor
en na en daar lag ook de meeste rommel, oud lood van het dak, gebroken dakpannen, afgebroken paaltjes van het hek wat daar stond, straks nog een keer met de hark er flink doorheen voor de laatste stukjes dakpan en dan is dat gelukkig ook weer glad, kan ik het weer mee maaien.

Naast het klompenhok voor het ruimen

en na het ruimen, er liggen nog tegels onder en ik weet nu waar ze liggen, die moet ik nog weghalen en dan kan dat stuk ook weer mee gemaaid worden. Ik hoop dat er geen boomstronkjes meer zitten, want die moeten dan natuurlijk ook weer uitgegraven worden, maar zo wordt de tuin wel steeds groter en schoner. :-)
Naast het klompenhok was het erg drassig en ook de grond erg weggezakt, dus daar was de meeste kans op lekkage. Daar werd een flink gat gegraven, er werd gekeken en het water stroomde uit de betonnen vloer daar. Het klompenhok leeg geruimd
en achter deze dubbele glazen ramen die daar stonden (moeten nog boven in het huis komen) zagen we dit

daar moest het lek dus onder zitten, fotootje van de vloer van het klompenhok opgezocht voor de leidingen van de verwarming en tegels en beton weggehaald met de kanga.

En de blauwe koppeling die daar zit is gescheurd, je ziet er boven gewoon een aardig waterstraaltje spuiten. Dat is waarschijnlijk met de vorst afgelopen winter gebeurd, de grond is omhoog gekomen en de koppeling gescheurd. Er wordt nu nog aan gewerkt, dus dit logje wordt vervolgd. Maar ben blij dat we het al snel gevonden hadden.

7 opmerkingen:

 1. Kind wat een toestand, hoe kan dat nou bevriezen?
  Moest zo iets niet onder de vorstgrens zitten?
  Succes er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou daar zijn jullie mooi klaar mee! Natuurlijk fijn dat jullie het zo gauw hadden gevonden maar wat een rotplek wat het bereiken betreft!

  En wat hebben jullie een bult werk verzet met het onkruid, hetzelfde probleem als wij, het groeit veel té hard!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjees Marian, wat een werk en wat goed dat jullie het snel gevonden hadden. Gelukkig is het water in Nederland niet zo schrikbarend duur. Anders had je dat ook nog een fikse bom duiten gekost. En lekker opgeruimd weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, arme en dat met dit weer. Moest je toch eigenlijk in je luie stoeltje zitten. Wij hebben met de boiler ook eens een flinke lekkage gehad maar toen kregen we een melding dat we zoveel water verbruikten. Manlief kreeg een deel van de kosten terug van de verzekering. Daar zou je ook eens naar kunnen kijken of informeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zonde dat zoiets gebeurd, maar het is gevonden. Nu nog oplossen. Succes daarmee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zonde dat zoiets gebeurd, maar het is gevonden. Nu nog oplossen. Succes daarmee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn marian dat het snel was gevonden
  succes er mee . Jullie hebben wel een berg werk verzet en er gelukkig heel mooi weer bij.

  BeantwoordenVerwijderen