woensdag 16 mei 2012

Verfpotje


Bovenstaande strengen zijn ooit lontwol geweest, had ik geverfd en daarna gesponnen, maar de gele kleur was achteraf toch veel te fel. Het gaf bijna licht in het donker :-). M'n verfspulletjes opgezocht en lekker met de potjes verf van Storm op zolder in de weer geweest. Weet niet of ze nog die verf verkopen, maar heb het jaren geleden op de handwerkbeurs in Rotterdam bij hen gekocht.
Ingepakt in plastic folie en de stoompan aangezet
met dit resultaat en het worden natuurlijk sokken :-)

M'n bestelling van Wolhalla is inmiddels ook gearriveerd, 1 bol sokkenwol van Opal Schafpate en de ongeverfde strengen van Schoppel Wolle waarvan 1 streng met bamboe, ben benieuwd hoe die straks in het dragen is.


 En 1 streng van Trekking en die staat al te weken in water en azijn en de verdere benodigdheden, op de handschoenen na, liggen klaar om vanmiddag op het vuur gezet te worden. De verf is gewone eierverf en moet voor gebruik even warm gemaakt worden in warm water, dan uitgieten boven de wol en met lepel in de wol rommelen zodat alles bedekt wordt met verf, maar dat proces komt later op de foto, ga nu eerst even de boodschappen in huis halen, tot later.
@ Elizabeth, ik heb echt de koordjes nodig voor m'n borduurwerkje, ben er nog steeds mee bezig, maar kan het alleen overdag met goed daglicht zien en dat gaat niet zo snel, nog even geduld dus ;-)

4 opmerkingen:

 1. Vind het zo super die eigen geverfde wol. Ik wil het ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het spettert je weer tegemoet Marian die kleuren.Eigenlijk jammer dat ze altijd in je schoenen of sloffen zitten. Dan zie je die kleuren niet. Alhoewel ik die wol zonder kleur er ook lekker uit vind zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weer lekker druk marian, ben benieuwd naar je nieuwe verfresultaten. Enne die bamboe in de wol....ben ik ook benieud naar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geverfd en ben benieuwd hoe de witte strengen worden. veel verfplezier!! Groetjes, Alexandra.

  BeantwoordenVerwijderen