zondag 2 december 2012

Pech

Gistermiddag had ik de vaatwasser ingeruimd en meteen aangezet, want ik wilde het aanrecht leeg en schoon hebben om cupcakes te bakken. Ik had wat worteltjes bewaard van de dag ervoor, mascarpone en ongezouten noten waren ook in huis. Hoorde ik ineens de vaatwasser piepen en ook enkele andere apparaten, was er een stop gesprongen. Niet zo heel erg dachten we, dus manlief en ik samen op zoek naar wat er kortsluiting maakte. Niet te vinden, de stop bleef springen. Zou het soms in de vaatwasser zitten??. Schoonzoon gebeld, die heeft alle elektra hier aangelegd en die weet hoe het zit. Die kwam al met een boel spullen, nog eens gekeken, plinten weggehaald en alles was nat onder het keukenblok.Vaatwasser van z'n plek en ja hoor, gaatje in de afvoerslang, spoot precies op het stopcontact op de wand erachter. Maar hoe kwam dat gaatje daar, goed de slang bekeken en nog eens er onder schijnen en help, we hebben muizen. Niet zoals die leuke miss Merry Mistlemouse
Maar die andere echte grijze muizen. Ook wel lief om te zien, maar niet wanneer ze de boel kapot gaan knagen. Het was nog een uur voor sluitingstijd inmiddels, dus in de auto gesprongen en een paar dorpen verder een nieuwe afvoerslang gehaald, gelukkig was er eentje in voorraad. Snel weer naar huis en schoonzoon heeft alles weer in orde gemaakt. Gisteravond al weer laten wassen, vanmorgen leeggehaald en hij staat weer aan, dus straks toch de cupcakes bakken :-) .
Manlief had gisteren in paniek ook nog wat extra stekkers uit diverse contacten gehaald, bleek ik 's avonds ook nog zonder internet en gewone telefoon te zitten. Ik had zoiets van Hoe kan dat nou, heeft toch niks met stroom te maken, die stekkertjes bleken er ook allemaal naast de contacten te hangen. Alles weer zo goed en zo kwaad als het ging terug in de contactjes, opnieuw opgestart en ja hoor, er klonken weer schillende piepjes en alles deed het weer. Daarna bleek de verwarming uit te zijn en och, die stekker zat er ook niet meer in. Toen ik gisteravond het bed inrolde werkte gelukkig alles weer naar behoren.
Vandaag ga ik met grof geschut te werk om de muizen uit te roeien, heb gif, lokdoosje en muizenvallen in huis, want muizen in de keuken vind ik zo vies, daar wil ik ze echt niet hebben.

10 opmerkingen:

 1. En zo gebeurt er altijd van alles en nog wat, leuke en minder leuke dingen! Jeetje Marian daar denk je natuurlijk nooit aan dat er een muis met een rubber-tic aan je apparatuur gaat kluiven, wat een ellende, en dan ook nog een zoot stekkers eruit, nou je hebt je dag wel gehad, en dan vragen we ons nog af hoe het kan dat de dagen zo snel gaan!!! Ik wens je een goede jacht!;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo gebeurt er altijd van alles en nog wat, leuke en minder leuke dingen! Jeetje Marian daar denk je natuurlijk nooit aan dat er een muis met een rubber-tic aan je apparatuur gaat kluiven, wat een ellende, en dan ook nog een zoot stekkers eruit, nou je hebt je dag wel gehad, en dan vragen we ons nog af hoe het kan dat de dagen zo snel gaan!!! Ik wens je een goede jacht!;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, gehandwerkte muisjes zijn schattig, maar die echte, die moet je niet in je huis hebben, laat die maar in de natuur blijven. Je weekend is zo wel snel om, na zo'n hectische dag. Hopelijk kun je vandaag wel doen wat je van plan was.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Miss Merry Mistlemouse ziet erg leuk uit.
  Gelukkig werkt alles weer en dat is het voornaamste en merk je dat we toch wel erg verwend zijn.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk je handwerkje, en wat een sores als je zulke pech hebt. En ja muizen moet je niet hebben. Succes met uitroeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marian dat noem je echt Pech.
  gelukkig is alles weer geregeld
  en je handwerk muis is erg leuk en die ander uit roeien. Jullie hebben toch poezen die iets minder voer geven dan krijgen die weer het roof idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha.....het was dus weer zo'n dag!!
  En dit verwacht je niet als je katten hebt.
  Maar waar die muizen zitten kunnen de katten natuurlijk niet bij.
  Succes met de jacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I agree Miss Mistlemouse is a lot nicer than the real thing....I hope you get rid of them.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een pech allemaal! Ja, muizen ze zien er erg lief uit, maar je wil ze niet in huis hebben!
  Hier lopen ze tussen de wanden van het huis!
  Maar ze komen zelden binnen. Lang leve poes!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tsjonge, wat een gedoe ;-) dan liever muizen geborduurd op een lapje ;-)...! Grtjs, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen