dinsdag 6 mei 2014

Een echt van alles en nog wat logje

Na het werken in de tuin ben ik 's avonds heerlijk bezig met de octablomblokken en het ene na het andere blommetje verschijnt, De eerste sterretjes zijn ook gedaan en ook een waaier geappliceerd en ik ben bezig met een kimono. Was wel goed opletten met de vliesofix of ik het wel allemaal aan de verkeerde kant plakte en ja hoor alles ging prima, begon met appliceren en zat mezelf net een opsteker te geven. Moet je ook niet doen want toen ik het draadje bij de kimono aan de achterkant af wilde hechten viel ik met een plof weer op aarde terug.
Van de 10 applicaties die ik met vliesofix deed, zat alleen deze niet goed, ik had de kimono aan de achterkant van het octablommetje gestreken :-).  Maar dat soort dingen houdt je wel bij de les.
Overdag ben ik druk in de tuin en rond het erf bezig, dit was bij de achterdeur, gewoon in anderhalve week gegroeid. Ik kon niet meer normaal naar de schuur lopen zonder gegrepen te worden door het kleefkruid. Dus daar een uurtje aan de slag, ben er nog niet klaar, maar het ziet er nu zo uit
Ik kan tenminste weer normaal naar de schuur lopen, het gras mag blijven, maar de rest moet weg.

De eieren van de waterkip zijn ook uitgebroed en hier is mama enkele kleintjes aan het voeren
en op deze foto is papa bezig met het kroost, het kan ook andersom, ik zie geen verschil tussen papa en mama, maar ik vind het geweldig zo als ze allebei voor de kleintjes zorgen.
De bloembak op het beeld in de tuin heb ik met hangaardbeien gevuld, ik weet niet zeker of ze daar wel genoeg zon krijgen, maar och overplanten kan altijd nog later, voorlopig hangen ze daar prima.
De rechterkant van de tuin achterin heeft manlief met de bosmaaier gedaan, dat gras was zo taai en de stelen van de uitgebloeide narcissen gaven ook niet echt mee en met de handheggenschaar was eigenlijk geen beginnen aan. Ik ben weer blij, kan ik het gewoon de volgende keer weer mee maaien.
Soms surf ik wel eens en dan van de ene site naar de andere, lees ook andere blogs die ik later nooit meer terug kan vinden en toen kwam ik ergens waar ze deze DVD's hadden. Ik kan mij nog deze mini-serie herinneren. Ik heb daar toen erg van genoten en ik dacht dat het toen Nancherrow heette. Ik heb mijzelf verwend met de DVD's dus kan op een regenachtige dag wanneer ik lekker ga luieren weer heerlijk van deze serie genieten.
En vlak voor ik ga slapen moet ik altijd even lezen en dit boek vind ik prachtig, zoals de schrijfster het Australische landschap beschrijft, elk boek wat ik van haar gelezen heb vind ik geweldig.
Bovenstaand boek heb ik net uit maar gelukkig
heb ik deze al weer klaar liggen en ga ik vanavond in beginnen. Ik kan er geen genoeg van krijgen.3 opmerkingen:

 1. Marian wat ben je weer goed bezig! Zowel in de tuin als met je octablom, die kimono dus een senioren-momentje, dat houdt je scherp moet je maar denken. Maar wat wordt het allemaal mooi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw handen rusten ook nooit, volgens mij. Wat een leuke patchwerkjes heb je onderhanden.
  Niet te geloven dat het onkruid zo hard groeit... Maar ja, wat wil je met regen en zon?
  Ik krijg gewoon zin in lezen als ik die mooie boeken zie; maar eigenlijk lees ik alleen 's avonds op bed. Vroeg naar bed gaan dus, als ik wil lezen!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen