zondag 18 mei 2014

Logje met veel foto's


Zover was ik met de octablom na het vorige weekend, maar ik had geen tijd om te bloggen, dus nu maar even showen. Ik ben natuurlijk verder gegaan en het wordt moeilijk om hem goed op de foto te krijgen.
Hij is van de week weer behoorlijk gegroeid en deze foto is van de linkerkant
Deze foto van de rechterkant
En tenslotte nog even het geheel buiten op het gras en ik geniet nog steeds van het blokken maken, zo leuk al die verschillende stitcherietjes en applicaties.
Buiten zijn we ook flink bezig geweest en vanmiddag toen ik even zat uit te puffen in de tuin zag ik de waterkippen weer met hun kleintjes voorbij zwemmen. Ik tel er nog 4, maar ze zijn zo vlug dat ik er misschien eentje over het hoofd zie.
Het appelboompje van Bart zit weer vol met kleine appeltjes, dit is maar 1 tak van de 5 takken, ik ben benieuwd hoeveel appeltjes er van overblijven.
Het weiland is ook al weer een heel stuk gemaaid door manlief met de bosmaaier, het aanharken is dan weer voor mijn persoontje :-)


Kijk, deze hoek in de tuin achter de waterput is ook weer verder van ongerechtigheden ontdaan
En al het groen wat verwijderd is op bovenstaande foto's ligt in deze 6 kuub bak. Die is alweer aardig gevuld en kan over een dag of wat weer weg om ruimte te maken voor de volgende bak, dit keer weer eentje voor puin..

En achteraan voorbij de appelboom was weer een nest, ik denk van een eend, maar rustig laten liggen en hopelijk gaat de eend er weer op zitten. Maar een beetje voorzichtig aan doen daar.
Jaren geleden heb ik van Bart (dezelfde van het appelboompje) frambozenstruiken gekregen en 3 of 4 jaar geleden na die strenge winter waren ze dood, dacht ik. Ik heb ze laten staan en  nu we alles weer goed aanpakken kwamen we hem weer tegen en tot mijn verbazing zitten de struikjes vol met frambozen. Ik hoop dat het goed blijft gaan, lekker frambozen in de yoghurt later in het seizoen wanneer de vogeltjes mij niet voor zijn. Ik moet nog verder het onkruid er om heen weghalen, maar het blijft nog een paar dagen mooi weer, dus morgen weer aan de slag.
We moeten ook nog paaltjes in de grond slaan, want m'n appelboompje, de rode boscoop, is omgevallen en dat is heel jammer, want dat boompje geeft zulke lekkere appels voor appeltaart. Hopelijk redt hij het wanneer hij weer rechtop staat.
Dit is de laatste foto, het is van een of ander beeld, vaag kan ik het mij wel herinneren, het stond op een hekpaal langs het weiland en ik geloof dat het een leeuw of zoiets is. Morgen maar schoon schrobben, dan zien we wat er onder het vuil zit. Ik kijk naar de foto en ik denk wat is dat daar toch rechts bovenin. Natuurlijk een nieuwsgierige Speedy, had hem vanmiddag niet eens gezien, maar natuurlijk moet alles in de gaten gehouden worden, vooral als er iets nieuws ligt :-).


6 opmerkingen:

 1. Oh Marian wat word die octablom leuk!!!! En wat hebben jullie een werk verzet in jullie weiland/tuin!!!!!
  Ja dan kom je niet ver met een groene bak he? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk al die foto's!
  Jullie hoeven je ook niet af te vragen waar je gebleven was....wat een eer van je/jullie werk!
  En idd wat word die octablom leuk! Lekker vrolijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werkpaarden zijn jullie, maar wel eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hard gewerkt daar en wat een schat die kat.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ijver daar toch altijd bij jullie.... Hoeveel grond hebben jullie wel niet bij huis Marian? Grappig wat je allemaal onverwacht tegen komt.
  Ik vind je patchwork zo leuk, echt heel gevarieerd en speels. Het lijkt me ook superleuk om te doen, maar ja een mens kan niet alles tegelijk....

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen