dinsdag 23 december 2014

De vorderingen

van het hexagonnenkerstboompje. Het is zover af, het klosje wat als voet gaat dienen ligt ernaast, het stokje is van een struik buiten gehaald, maar ............ het stokje is te dun, dus morgen in de herkansing en een nieuw stokje snoeien.
van de schaatsjes, het nepbont zit er op geplakt, de veter en de zilverkleurige knopjes waar de veter omheen geknoopt wordt zijn ook in huis. Nu moet ik nog het hete lijmpistool pakken, maar die zit in de bak helemaal onderaan de stapel, dus dat gaat morgen nog even gebeuren.

Bovenstaande deur zat in de oude aanbouw tussen de keuken en het klompenhok. Echt zo'n oude boeren onder- en bovendeur. Ik wilde de deur graag er weer in hebben. Helaas was dat niet mogelijk omdat de deur te breed was.

Maar eindelijk zit er een nieuwe deur in en gelukkig paste de gegraveerde ruit er wel in. Het gat waar het glas inkomt is al uitgefreesd en de deur zit op z'n plek.... eindelijk.
En hier staat hij te wachten tot hij de deur in mag. Er zat een koperen rand om met scharniertjes, dus is ooit als kastdeur of zoiets gebruikt. Dat weten wij niet. er was zelfs ruimte in de oude deur gehakt om de scharniertjes een plekje te geven. Wij wilden dat niet dus het koperen randje is ervan afgehaald. Morgen proberen een nieuwe foto te maken van het plaatje wat op de deur staat. En dat valt niet mee, het licht schijnt er altijd verkeerd op.3 opmerkingen:

 1. Haha, nog een berichtje in dit jaar ... Gezellig hoor!
  Je kerstboom zal dan toch nog op tijd af komen, en wat een leuk idee om dat klosje te gebruiken als standaard!
  Ga je de schaatsjes in de kerstboom hangen Marian? Ik vind ze zo schattig!
  Dat huis houdt jullie wel altijd bezig hè... Maar zo gaat dat met een oud huis. Ik vind het altijd weer leuk om te zien, het heeft 'iets' ...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat de ruit weer terugkomt Marian, toch weer een oorspronkelijk stuk, ik hou daar wel van! En je blijft aan het frummelen he? Een echte bezige bij!

  BeantwoordenVerwijderen