woensdag 15 april 2015

Tuin en beurs.

Op de allereerste warme dag, afgelopen vrijdag hebben wij de tuintafel weer buiten gezet en laat in de middag gebbq, heb ik geen foto's van, niet aan gedacht, het eten was veel te lekker :-). Achter het bankje staan heel veel uitgroeisels van vlier en fluweelboom, die moeten allemaal verwijderd worden, maar dat komt later. Waar de tuintafel staat heb ik eerst stukje gemaaid, dan droogt het gras ook sneller 's morgens.
Zaterdag zijn manlief en ik naar de patchwork en quilt beurs in Rijswijk geweest, wat heb ik daar veel gezien zeg, allemaal prachtige quilts, wat veel mooie lapjes en een heleboel boeken. Van sommigen waren er alleen nog inkijkexemplaren en konden nog besteld worden en dat heb ik gedaan. Ik heb het mooie boek van Marie S.uarez besteld met een stofpakket om dat hele leuke quiltje te maken. Ik zeg wel quiltje, maar ik heb geen idee hoe groot of klein het is. En maten op een beurs lijken altijd anders dan wanneer je het thuis hebt.
Nu was ik natuurlijk wel eens op een handwerkbeurs geweest, maar toen deed ik nog niets met lapjes en dat heb ik toen gewoon overgeslagen. Heb toen wel de quilts bekeken die er toen hingen, maar verder weinig interesse. Het kan verkeren :-) .
Een stapeltje lapjes voor de ROR en wat andere mooie rode lapjes waarvan ik nog niet weet of ze wel in de ROR mogen komen. Leuke knoopjes met schaapjes en een zakje met vogel- en vogelhuisknoopjes. Een nieuw vingerhoedje, ik had er eentje van leer en daar zit nu een gat in, Yli quiltgaren, links een leaflet van bovengenoemde dame, patronen voor een setje naaiaccessoires. Tussendoor heerlijke koffie gedronken, manlief wilde thee met saucijzenbroodje en ik een heerlijk hazelnoot-schuimgebakje erbij.  Nadat ik alles bekeken had, zijn we weer naar huis gegaan. Helaas was vanaf Rijswijk richting Utrecht afgesloten dus werden we omgeleid en natuurlijk daardoor in de file gestaan. Maar dat mocht de pret niet drukken, we zijn een heerlijk ochtendje uit geweest.
En er zijn weer sterretjes gemaakt, de eerdere sterretjes zijn weer hexagonnen geworden.
En uit een van de nieuw aangeschafte lapjes heb ik vier verschillende sterretjes kunnen maken. Dat hoopte ik al, maar vier verschillende had ik niet gedacht.
Buiten moet er ook nog een en ander gebeuren en daar heb ik mij gisteren aan gewijd, dit is de foto voor ik aan het werk ging. Links staat er een soort van stekelplant, daarnaast een braam die moet verdwijnen en de kleine fluweelboompjes, 2 stuks, moeten weg de grotere mogen blijven staan.
Na enkele jaren trouwe dienst heeft dit schepje het begeven en het is vervangen door
een wat steviger exemplaar, en omdat ik er toch was ook maar een nieuwe snoeischaar aangeschaft, is nooit weg een reserve-exemplaar.
Kijk en zo ziet het er nu uit, bijna alles weg, alleen dat ene fluweelboompje moet nog, hij is al gesnoeid, nu alleen nog uitgraven en dat gaat ook wel weer lukken, ze wortelen nooit zo diep, dat scheelt. Maar is hier een nadeel omdat ze gauw wankel staan wanneer ze groter worden en dan afbreken, maar och er groeien zo weer nieuwe.
3 opmerkingen:

 1. Je bent wel bepakt thuis gekomen. Leuk is dat, hè, om uit 1 stofje zoveel verschillende sterren te halen. Had ok ook met stofje van Petra Prins. Ik kwam tot 6. Ik ben ook in de tuin bezig geweest. Maar het ziet er nog niet zo uit als bij jou. Heb er zere handen van en dan is patchen en quilten ook niet bevordelijk, beh. Fijne dag. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is ontzettend genieten met dit heerlijke weer!
  En er waren vrijdagavond meer mensen aan de barbeque, dat rook ik wel...
  Wat leuk om samen met je man naar de beurs te gaan, dat zou mijn lieverd nu nooit doen... Heerlijk om zoveel mooie dingetjes mee naar huis te nemen, je kunt weer vooruit!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely to sit out on your garden chairs in beautiful weather. You got lots of lovely shopping at the quilting show.

  BeantwoordenVerwijderen