woensdag 6 mei 2015

Nog meer tuinfoto's

Foto van de sloot vanaf de brug en nadat de wegkant schoongemaakt is en aan onze kant het groen is weggehaald ziet de sloot er nu zo uit.
Dat ziet er al een stuk beter uit, aan het smerige water kunnen wij niets doen, maar ik weet wel dat een paar jaar geleden het water zo helder was dat je de vissen zag zwemmen.
Het leuke van het voorjaar vind ik altijd al de eenden en waterkippen/hoenen die op een nest zitten, ook tegenover het weiland in de sloot zit er weer eentje.
Het riet begint ook al weer flink te groeien in de sloot.
Rondom de watermeter in de tuin, onder de grote spar, is ook al het onkruid weggehaald, de grond is daar opgevuld en er is graszaad gezaaid, zodat ik dat ook kan bijhouden met de grasmaaier.
Hier achter het hek stond de jasmijn, ook hier is de grond vlak gemaakt en gras gezaaid.
Nog eentje, het gras vooraan bij de boom begint al op komen.
Even een foto voor het maaien, achteraan staat het appelboompje flink in bloei.
Manlief is al flink met de bosmaaier aan de gang geweest, het bij elkaar harken is daarna voor mij, manlief schept het met de hooivork in de kruiwagen, die ik dan weer een eind verder leeg. Prima samenwerking zo. Achteraan links van de appelboom staat de nieuwe Opal pruimenboom, het is nog een kleintje, ben reuze benieuwd of ik daar dit jaar wat pruimen van krijg.
Nog een foto van dichtbij, vind de appelbloesem altijd zo mooi.
Als laatste de sering achter het klompenhok, die begint ook weer lekker groot te worden en staat goed in de knop, eentje is er al open en van dichtbij ruikt het heerlijk, straks wanneer ze allemaal open zijn komt er regelmatig een vleug van die heerlijke geur voorbij wanneer we buiten zitten. Kan niet wachten.


4 opmerkingen:

 1. wat hebben jullie toch een heerlijke tuin! Het is wel een berg werk, maar je bent wel lekker buiten en lekker bezig en daarna is het natuurlijk dubbel genieten als je met een lekker drankje in een lekkere stoel samen geniet van het uitzicht!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff, wat een werk is er weer verzet. Jouw tuin is wel een stukje groter dan de mijne. Maar als het klaar is, geniet je er ook weer van. Heerlijk. Nu het aangename weer nog, haha. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het begint nu echt ergens op te lijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat hoge gras met bloemen zo mooi!
  Maar ja, dat kan natuurlijk niet zo blijven...
  Heerlijk om zo midden in de natuur te wonen en te genieten van flora en fauna!

  BeantwoordenVerwijderen