zondag 28 juni 2015

Voor en na

Weten jullie het nog, dit was het uitzicht wanneer ik de slaapkamer in liep

en zo ziet het er nu uit, al die rommel en puin is daar voor een heel groot gedeelte opgeruimd, er staan nog wat muurtjes overeind, maar dat komt later wel want er moet dan meteen een schutting geplaatst worden om te voorkomen dat de schapen weglopen uit het weiland er achter.
Zo was de schuur toen wij begonnen met de verbouwing van het huis, alleen een gedeelte van het  midden en de voorkant stond nog overeind.

Het pad langs ons huisje van het landje naar het klompennhok, was behoorlijk begroeid we er kon bijna niemand meer langs lopen, vooral degenen die iets langer dan wij waren :-).
Zo ziet het er nu uit, veel gesnoeid en geknipt, maar nog niet helemaal klaar, de klimop moet ook weer, zoals dat groeit in een jaar zeg,  voorlopig kunnen we er weer lopen.
Toen wij hier bezig waren en de grijze container geplaatst werd, zag het zomerhuisje in het weiland er nog zo uit, de voorkant was al een beetje bij elkaar getimmerd, de overstek met dakbedekking was er al afgewaaid, helemaal schots en scheef gezakt.

 Het hout en dakbedekking aan de buitenkant weggehaald en deze troep ligt er nu nog, dat gaat ook weer stuk voor stuk opgeruimd worden. De gehuurde groencontainer wordt morgen weer opgehaald en er wordt weer een houtbak neergezet.
Het nodige hout voor zoonlief is ook al gezaagd en ligt inmiddels al bij hem te drogen.
De aardappels doen het goed in de krat, het zijn al behoorlijke planten.
De tomaten in de moestuinbak doen het ook prima, ze zitten al vol gele bloemetjes, de kruiden en radijsjes gaan ook goed, daar heb ik er al enkele van geoogst en op brood gegeten, samen met wat rucola.
De fluweelbomen in de tuin doen het ook prima, ze zitten vol met zaadjes, die ga ik er de komende dagen uit halen, anders heb ik straks een tuin vol met die boompjes.
Deze foto is voor Tine, die kreeg al visoenen van Malle Pietje toen ik zei dat we naar de oudijzerboer gingen :-). Valt best wel mee, want we blijven onder de zijkanten. Wanneer het er boven uitsteekt moet het vastgezet worden en zo is het veel makkelijker, lekker alles los er in kiepen. Afgelopen week zijn we er elke dag geweest en soms zelfs 2 keer op een dag. Over een paar dagen vertel ik weer verder.5 opmerkingen:

 1. Het is echt grOOt onderhoud hé :-) Jeetje, wat hebben jullie al een werk verzet, maar wat knapt het lekker op! Heerlijk om te zien dat de groenten zich niks van alle drukte aantrekken. Dat is maar goed ook, die vitamientjes hebben jullie hard nodig :-)
  Groetjes weee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Marian, wat een berg werk hebben jullie verzet!
  Leuk om te lezen. En hoe kom je toch aan zoveel oud ijzer :-) Ruimt lekker op zo!
  Gaat goed he met groenten in bakken....je moet alleen wel meer water geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden, al dat klussen....maar er komt schot in

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat hebben jullie hard gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er blijft ook altijd werk bij jullie te doen... Is het de schuur niet, dan is het wel het zomerhuisje dat afgebroken moet worden.
  Jullie moeten toch echt wel allebei een lange adem hebben, anders houd je dit niet vol.
  En met je oogst uit de moestuin komt het wel goed..., lekker is dat hè .. eten uit eigen tuin.
  En kom je nog wel aan handwerken toe, Marian?

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen