zondag 12 juli 2015

Er is toch weer gewerkt

Eerst maar het handwerk even laten zien.
De derde baan van de tweede deken zit er ook aan vast, gaat lekker, ben al aan de vierde baan begonnen.
Er zijn heel veel vormpjes geknipt en geplakt voor de sterretjes, een blikje vol,
met weer uit een nieuw lapje vier verschillende sterretjes, die nu nog los liggen, maar nog even geduld, het naaien komt echt nog wel..
 Buiten ook nog een fles gevonden, heel mooi gaaf en leuk model, nu nog erg smerig, maar hij staat nu in de week, van binnen is hij zoooo vies. Maak later wel nieuw fotootje waar hij in volle glorie op zal staan. Mooi met een paar takken of zo.
De boom op het hoekje moet weg, hij is heel erg slecht, er hangen takken los in en er groeit een kastanjeboom omheen, echt helemaal door elkaar. De kastanje mag blijven staan, maar de andere moet er tussenuit.
Ze konden niet eens helemaal op 1 foto, dan maar 2 fotootjes.
Het was de bedoeling dat het eerste deel hier terechtkwam, eerst alles verwijderd en opzij gezet, zodat er ruimte genoeg was.
Er werd druk gezaagd om alle takken er af te krijgen zodat alles in goede banen ging.
Ja hoor gelukt, het eerste deel van de boom ligt.

In grote stukken gezaagd, zodat die handzaam voor ons zijn, manlief en ik zagen ze dan wel verder klein.
Het tweede stuk ging iets minder volgens de planning, hij viel precies de verkeerde kant op, maar bleef hangen in de kastanje, dus spanbandje erom en trekken dan maar en zo de container in.

Er ligt zat hout, maar we weten eigenlijk nog niet zo goed wat we met die grote stammen moeten doen. Ze zijn zo onhandig groot, ik weet niet of we dat samen wel zullen redden. We zien wel.
In de moestuinbak gaat het ook goed, alles groeit en bloeit lekker, de sprietjes rechts in de bak zijn overgebleven bosuitjes waarvan ik de onderkantjes in de grond had gestopt en kijk ze eens lekker groeien. De cherrytomaatjes gaan ook goed, er zijn er al zat groen, maar nog geen rode, nog even geduld hebben.
De pomodori tomaten gaan ook goed, ze zijn nog klein, maar ze zitten er  :-).
Dit worden de vleestomaten, die gaan ook lekker.
En deze gaan ook heel erg goed en dat vind ik wel jammer, dat zijn een heleboel distels die achterin de tuin staan, vlak bij de brug en die moeten er uit. Ik heb er al een boel uitgehaald, samen met een bos brandnetels, maar ben nog lang niet klaar, de bloeien de heb ik al weggehaald, die kunnen niet meer uitzaaien. De komende dagen ben ik hier regelmatig te vinden. Het lijkt niet zoveel, maar is een stuks van ruim 4 meter lang, dus niet in uurtje klaar. Maar ik heb de tijd :-).

4 opmerkingen:

 1. Het is toch wat bij jou, die tuin wordt steeds groter volgens mij!!! volgend jaar een echte moestuin????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De deken ziet er goed uit. De sterren zijn echt gaaf. Wat een werk in jullie tuin. Gisteren m2 onkruid vrij gemaakt, moet het vandaag bezuren. Dus als ik jouw tuin zie, pfffff. Fijne zondag. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das zweten Marian, maar jullie komen er wel. Tot nog toe hebben jullie al bergen werk verzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe met zo'n boom... Maar je kunt het ook niet zo laten!
  Gelukkig vond je ook nog tijd voor je hobby, wat een leuke afwisseling is dat toch...
  Prachtige deken wordt het!

  BeantwoordenVerwijderen