zondag 24 april 2016

Het maaiseizoen is weer voor geopend verklaard


Gisteren de tuin en het weiland gemaaid. Nog niet helemaal goed want de randen moeten nog. Dat ging niet meer want het ging regenen en dan ben ik meteen uitgetuinierd :-).
De judaspenning vind ik overal terug, deze staat in het bordertje langs het huis aan de tuinkant, naast de krat waar straks de aardappels weer ingaan.
De rabarber groeit ook lekker zo tussen het onkruid in, daar moet nog flink gewerkt worden want
daar naast de container groeit een, best wel groot, distelveldje en die moeten eruit voor ze zaad gaan schieten want dan is er geen doorkomen meer aan.
Een kersenboom staat al prachtig in bloei en er zit best wel veel in, maar de vogeltjes zullen mij wel weer voor zijn wanneer er geoogst kan worden ;-)
De goudrenet krijgt ook al van die prachtige rose knoppen, vind de kleur helemaal geweldig. Zo'n mooie kleur rose.
Het nieuwe muizenhuisboek van S.am en J.ulia heb ik ook aangeschaft en het is weer geweldig mooi om te zien.
Als extraatje, omdat ik het besteld had in de webwinkel van K.arina, kreeg ik een extra boekje met een vraaggesprek en daar las ik dat ze in het begin de inspiratie haalde uit
dit boekje en het kwam mij wel heel erg bekend voor en ik herinnerde mij nog een plaatje met een muisje die een beetje bloed op haar neusje had. Verschrikkelijk vond ik dat. Flink gaan zoeken en ja hoor
gevonden. Deze is van manlief en omdat het zo leuk was is het bewaard gebleven. Ik had er vroeger ook eentje, maar omdat ik drie jaar ouder was dan het oudste kind van mijn zus ging een heleboel van mijn boekjes en speelgoed die kant op wanneer ik er te groot voor was geworden.
 Toen ik dat boekje nog eens aan het bekijken was kwam de pakjesman met een pakje voor mij aan de deur. En ja, hoera, het was het pakje uit Amerika.
Ik had via een facebookgroep een swap met iemand die een Hollandse quilt aan het maken was en ze was gevallen op mijn Hollandse stofjes, vooral die met de klompen en die met de tulpenrandjes. Dus een leuk pakket voor haar klaargemaakt met 2 x 1 meter Hollandse stof nog wat FQ van tegeltjesstof, wat lint met Hollands Glorie erop en ik had nog een paar antieke glazen knoopjes met molentjes en  even langs X.enos gegaan voor wat klompsouveniers, magneet en sleutelhanger. Natuurlijk kon ook een grote boerenzakdoek niet ontbreken. Opgestuurd, het heeft er drie weken over gedaan en de ontvangster was helemaal in de gloria ermee.
Hier had ik om gevraagd, deze bobbins stonden al 7 jaar op mijn verlanglijstje, maar niet te koop in Nederland en de leverancier waar het vandaan komt levert niet buiten Amerika en Canada. En aangezien ik daar geen connecties heb werd dat toch een probleem. Vandaar dat flinke pakket, ik had er wel iets voor over om deze dingen in bezit te krijgen. Deze bobbins vervangen de visjes bij het inbreien, vooral bij het twijnend breien is dit zooo makkelijk, dus nu kan ik eindelijk de sokken gaan breien die ik al jaren wil maken, het zelfgesponnen garen met Z-twist ligt nog steeds klaar. Maar dat zal wel weer winterwerk gaan worden en loopt niet weg. De prachtige knot wol erboven zat ook in het pakket, net als dit leuke blikje met inhoud.

Ik ben helemaal flieft op dit blikje en dan de inhoud, zulke leuke lapjes, de kartonnetjes zitten er ook bij, kan zo aan de slag.
Het schaarhangertje is ook zo leuk en daarnaast ligt een zelfgemaakt speldenkussentje voor om je vinger, lijkt mij heel erg handig, nooit meer zoeken waar de spelden zijn.
Als laatste deze prachtige lapjes met een wolthema, kijk die bollen toch eens met die schapenkopjes, ben er helemaal weg van. Je kan wel zeggen dat ik gruwelijk verwend ben.
Ook nog twee blokken van de postzegelquilt gemaakt, vind het nog steeds leuk om te doen al schiet het niet erg op met die kleine lapjes.
En er liggen weer wat kleine lapjes klaar om verwerkt te worden. Ik dacht dat dit de laatste restjes waren maar nee, ik vond nog een grote ronde trommel met restjes dus ik kan nog even vooruit.
Ik kon het niet laten en ben vast met R.oodkapje begonnen. Ben inmiddels al een heel stuk verder, maar de geheugenkaart van de camera heeft het opgegeven. Moet steeds maar formatteren en de computer wil hem niet meer. Doet niets meer met dat kaartje en die heb ik niet in voorraad dus die houden jullie te goed. Het was wel even een heel gepuzzel om de blokken boven elkaar te krijgen want ik zag het plaatje even niet, maar ik heb het gevonden. Natuurlijk. Ik kwam wel weer een heel ander probleem tegen. Van de roze stof met donker roze stippeltjes heb ik niet genoeg, wist ik wel, maar dacht dat vind ik nog wel ergens in een webwinkel. Maar helaas, na het lezen van de rand waar gelukkig nog de collectienaam op stond T.iny T.reasures met het jaar 2007, waarschijnlijk van T.ilda, was dat niet meer te vinden. Denk dat ik ergens een restant heb gekocht, het was zo'n leuk rolletje stof. Dus doe het maar met wat ik heb en alleen dan maar in het middengedeelte met roze en verder alleen de witte stof met stippeltjes. Ik weet dat er in de omgeving meer baby'tjes aankomen dus wanneer dochter geen meisje krijgt, krijgt iemand anders die wel misschien en anders heb ik een leuk roze gordijntje ergens in huis hangen later :-).
En nu ik weer een beetje bijgebept ben, het lijkt wel alsof ik weken niet geblogd heb ;-), ga ik het nu nog even over een flinke ergernis hebben.
Ik zag bij de dikke meneer een boek van mijn favo schrijfster. Ik dacht meteen joepie, ga ik het stukje lezen waar het boek over gaat en denk dat komt mij zo bekend voor. Dus ik ga eerst google gebruiken en dan kijken in mijn boeken en kom het dan tegen.
Het is hetzelfde boek, een andere cover en een andere titel en hoppa verkopen maar. Kan mij daar zo vreselijk aan ergeren, gelukkig had ik deze keer het boek niet zomaar meteen aangeschaft, maar ik heb in het verleden 1 boek 3 keer gekocht, gewoon twee keer opnieuw in herdruk met andere cover en andere titel, dus ben nu ietwat voorzichtig geworden. Leve internet, gewoon google gebruiken en dan lees je dat het ook onder de titel "Lotsbeschikking" verschenen is.

4 opmerkingen:

 1. Zo dan dat zijn heel wat foto's Marian, maar stuk voor stuk mooi en wat een geweldige swap heb je gedaan!!!! Mooi dat je tegenwoordig veel meer media-wegen hebt om aan je spulletjes te komen hoor! Heel veel plezier met je lapjes, ben heel benieuwd naar al dat moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer allemaal ! Veel plezier met je nieuwe spullen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke swab. Jullie hebben elkaar goed verwend.
  Wat een werk weer in de tuin. En het onkruid blijft maar terugkomen, haha. Het is net patchen en quilten: het blijft terugkomen en je blijft ermee bezig. gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het mag dan buiten af en toe vreselijk koud zijn, in de tuin begint het volop lente te worden. Alles groeit zo hard! Jullie gaan het er weer druk mee krijgen!
  Wat een gave swap, zo helemaal over de oceaan. En jullie zijn allebei goed af! Ik snap dat je nog helemaal na zit te genieten want je kreeg zoveel leuks!
  Enne .. Roodkapje? Wordt dat een nieuwe quilt? Het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen