dinsdag 17 mei 2016

Onze roze wolk

Daar zitten wij nog steeds op, vooral dochter en ik.

Wij hebben dan ook vorige week heerlijk samen gewinkeld en hebben heel veel leuke roze spulletjes gezien en gekocht natuurlijk. Voor een eerste kleinkind moet je toch wat over hebben :-). En nog leuker, ik heb toestemming gekregen om de foto's van de babykamer en spullen op mijn blog te zetten.
Maar ik begin nog even met Roodkapje, voor de randen van de top mocht dochter kiezen uit deze roze stoffen en ze heeft de lichtste, de bovenste uitgekozen.
Dat komt er dan zo uit te zien, maar toen vond ik de inhammen een beetje groot en begon te twijfelen of het dat wel zou worden. Even met een paar mailvriendinnen ruggespraak gehouden en ze vonden ook dat het net niet af was.
Even wat getekend, geknipt en de stof om de malletjes geplakt en wij vonden allemaal dat het er veel beter uitzag zo.
Een foto op locatie gemaakt, er komt aan de bovenkant nog 1 rand met "bloemen" , de rondingen met schulprandje aan de zijkanten (zoals in het origineel) en daarna de roze rand en dan is de top af. Dan komt het leukste werk, dubbelen en quilten.
De kamer is nog lang niet af, er moet nog geverfd worden, maar een heleboel dingen staan al op z'n plek en dan neem ik jullie nu mee op ontdekkingsreis naar de benedenverdieping op de woonark. Aan het eind van de gang is de babykamer en dit is het eerste wat er te zien is, het ledikantje met hemeltje. Op het hemeltje staan lichtgrijze sterretjes.
Daar naast staat de commode met aankleedkussen, de emmer hoort er natuurlijk niet op, maar die zal nog wel nodig zijn daar :-).

In het kastje liggen ook al de nodige spulletjes, zo leuk al dat kleine spul.
Kijk, luiers zijn er ook genoeg om de eerste tijd op te vangen.

Boven de commode hangt een plank waar nu nog allerlei knuffels op staan.
Daarnaast een kastje waarop een etagère staat in stervorm met allerlei verzorgingsprodukten.
Daarnaast weer een kast voor de jasjes en truitjes, vind het zo leuk dat dat er op staat.
En ook daar hangt al van alles in, er zijn gelukkig kledinghangertjes genoeg.
Een lade opengetrokken en kijk nou zien jullie achteraan die hele kleine badstof slippertjes, wat zijn die ontzettend leuk zeg en zo piepklein.
Achteraan, onder het raam, staat de kinderwagen.
En tegenover de muur waar de commode staat, staat deze kast naast de deuringang, daar moet ook nog het nodige aan gebeuren. Er is kastruimte genoeg, zou ik zo zeggen.
Ik liep langs de commode om weer de babykamer uit te gaan toen ik deze fotolijst zag staan. Leuk om elke maand een nieuwe foto in te doen om zo de groei van de baby vast te leggen.
Een box is ook al aangeschaft, die staat boven in de kamer.  Makkelijk met een grote lade er onder.
Toen ik toch beneden was, ook meteen maar foto van het washok gemaakt, ben daar zo jaloers op. Dochter heeft tegen schoonzoon gezegd hoe zij het wilde hebben en schoonzoon heeft het gemaakt.
Naast de wasmachine staat de droger, ook achter een deur, bovenop ruimte om de was te vouwen.
En daar boven kastjes voor de wasmiddelen en aan de muur een rek om een klein wasje te hangen en rondom, heb ik geen foto van allerlei haken aan de muren om daar ook spullen aan te hangen en ruimte om drie wasrekken neer te zetten, als het moet kunnen er 4 staan, maar dan wordt het erg krap.
Heerlijk zo'n ruimte.
Nog even een foto van de sering achter het klompenhok, hij is daar op z'n mooist en ruikt zo lekker als we het pad aflopen.


4 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch leuk om naar die geboorte toe te groeien he???? En die kastruimte hebben ze straks ook hard nodig, is het niet voor de kleding dan wel voor het speelgoed! ;) En wat wordt die quilt toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al druk bezig. Ze is wel op tijd klaar, haha. Leuke quilt.
  Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. How exciting for you. Baby's quilt is beautiful as is the nursery x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, je bent helemaal in the move! Wat geweldig om oma te worden zeg...
  Ik vind de Roodkapje quilt prachtig, Marian...

  BeantwoordenVerwijderen