zondag 25 september 2016

Bijna allemaal van textiel

 De gestoffeerde hexjes worden minder terwijl de papiertjes meer gaan worden, Het bakje waar ze in zitten is ook al voor de helft kleiner geworden.
 En zo is er weer een puntje aan elkaar gezet, nog even zonder de pleintjes, maar die kwamen er al gauw bij.

Er gauw aangenaaid en wauw, wat wordt het groot, zit nu al te denken, terwijl ik de laatste punt aan het naaien ben, hoe ik het ga quilten en hoe ga ik de borders doen, want die komen er ook nog aan.
Ik denk dat ik eerst maar het middenstuk quilt (ideeën welk motief zijn welkom) en de border helemaal apart en die er op het laatst aan zet. Beetje quilt as you go idee, dan zijn de lappen een beetje handzamer (denk ik).
Voor de borders en achterkant heb ik meters katoen in mijn stash, ooit gekocht voor zie wel wat het wordt. Was natuurlijk een koopje wat altijd wel eens van pas komt, zoals nu :-)
De stans voor de stofjes heb ik al in huis, zit ook al te bedenken hoe ik het ga doen. Of ik strijk dubbelzijdig plak vlieseline achter de stofjes en stans ze uit, strijk ze op de border en zet ze vast met de festonsteek. Of ik stans de figuurtjes uit enkelzijdig stevig plak vlieseline en strijk dat op de lapjes en knip ze uit en plak de naadjes vast aan de vlieseline en naai die dan vast, de versteviging kan dan gewoon blijven zitten, want daar quilt ik toch niet.
De groene stofjes zijn er ook. Het is een charmpack met batiks, even alles goed in warm water gespoeld en het gaf ietsje af, hier hangen ze te drogen, alle 40 stuks, moet genoeg zijn. De rode batiks zijn in bestelling en onderweg want die heb ik ook nodig. Ik denk dat ik voor de rode rondjes hele kleine jojo's maak en die er op vastzet, met de rimpeltjes naar binnen, dan is er een mooie bolling, vind ik wel leuk, maar dat moet ik nog bekijken wanneer ik zover ben. Moet voor de lange takken ook nog bruine stof opzoeken en daar maak ik biaisbandjes van, vind ik mooier om te verwerken. Dat heb ik denk ik ook in mijn stash, altijd fijn om stoffen en stofjes op voorraad te hebben.
Dit zijn twee van de stofjes die ik heb voor broderie perse en ik denk dat het de lichte bloemen worden, maar ik moet eerst even bekijken wat er tussen gaat passen, misschien dan toch de donkere en de wat kleinere rozen. Dat komt wel wanneer ik zover ben.
En dit is een stofje wat ik tegenkwam en kon ik niet laten liggen, wat het gaat worden weet ik nog niet, maar er gaat sowieso 1 plaatje met pauw voor een big hexie, voor de quilt with me, van Katja Marek gebruikt worden, te leuk om het niet te doen en de rest gaat bij mijn stash. De bloemen vind ik te klein voor de broderie perse, maar je weet nooit :-). Ik wil ook nog vogeltjes in de border hebben, dus moet ik nog even op zoek gaan, ik heb wel vogeltjes in de goede maat, maar niet de goede kleur, die kan ik misschien wel met de potloden een kleurtje geven, moet ik ook nog bekijken, maar zover ben ik nog lang niet.

Ik heb een nieuw stoffen boodschappentasje, dit is de ene kant

en dit is de andere kant. Het tasje komt van deze winkel op Urk. Ik stond op een wachtlijst en was nog niet aan de beurt, maar door omstandigheden kreeg ik het tasje al veel eerder dan verwacht en ik ben er zo blij mee. Het is zo mooi gemaakt, lekker stevige handvatten, lang genoeg om het ook als schoudertas te gebruiken. Ik houd zo van streekproducten en dit is zeker een hele mooie afspiegeling van de klederdracht op Urk. Co, het is geweldig wat je hebt gemaakt.

6 opmerkingen:

 1. Leuk weer je verhaal!
  Ik ga de bloemen in de naad quilten en de paadjes en de plei tjes een halve cm van de naad. Volgens mij komen de bloemen dan mooi naar voren.
  Ik ben ook van plan om eerst te quilten en dan de borders , ook gequild eraan zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooo, wat ben je nog veel van plan! En je bent ook niet te stoppen...
  Ik vind het leuk om hexjes te maken, maar hoe je nu uiteindelijk de laatste rand moet maken vind ik echt lastig, laat staan een echte border ... Maar je vindt er vast wat op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love your hexagons and they are making a beautiful quilt x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zijn die hexjes en wat ben je goed bezig!! Groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die hexjes zit toch wel erg veel werk in maar ze zijn prachtig, mijn complimenten. Je hebt daar ook hele mooie stoffen liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je gaat lekker met de hexjes. Moeten de lege malletjes ook weer vol? Leuke stoffen heb je, heerlijk zo'n waslijn.

  BeantwoordenVerwijderen