vrijdag 21 oktober 2016

Verdwenen en kwijt

Het lijkt er even niet op, maar ga er maar voor zitten, er komen heel veel foto's aan, de meeste van het patchen en quilten.
Soms zit het niet mee. Ik kreeg een mail van de fabrikant van mijn e-reader dat er een belangrijke update was. Soms zijn het best handige dingen, deze keer niet. De belangrijke update was een readerlist van gratis boeken die ik gedownload had en nog niet had gelezen. Ja duhuh, dat wist ik ook wel, maar tot mijn schrik waren ook meteen al mijn boekenplanken verdwenen. Ik heb dus nu zo'n 250 boeken kris kras door elkaar staan terwijl ik ze zo mooi had onderverdeeld in streekromans, romantiek, spanning en zo voort. De helft heb ik al weer op orde, maar er zijn er ook die ik wel had geopend maar nog niet helemaal gelezen had en ik heb nu ook geen idee meer waar het over gaat en in welke categorie ze thuishoren. Wanneer ik tijd heb weer eens bij de dikke meneer langs met de reader in de aanslag en ze dan zo langzamerhand weer op de goede boekenplank schuiven.
En zo'n 2 weken geleden wilde ik op mijn blog even de leeslijst die aan de rechterkant staat even doorwerken en de nieuwe blogjes lezen, ben ik de hele leeslijst kwijt, inmiddels heb ik er weer een aantal gevonden, maar ik ben nog zoekende naar de rest. Zo langzamerhand zal het zich wel weer vullen, wanneer ik weer van blog naar blog ga hoppen. Dus wanneer je even niets van mij hoort, geduld, het komt wel weer goed, maar er gaat wat tijd inzitten.

Met kleindochter gaat het uitstekend, ze is even als fotomodel gebruikt om de gebreide trappelzak te showen, het patroon staat hier. Als je hem ook gaat breien, kan hij wel iets langer worden, deze is iets te kort en best wel wijd, terwijl het echt geen grote baby is. De baby slaapt het liefst met haar armpjes wijd, of met haar handjes naast haar oren. En nu het kouder begint te worden was het wel fijn dat ze in een warme trappelzak kon, bleven haar handjes lekker warm, tenminste dat was de bedoeling. Na dat ze een kwartier in de trappelzak had gelegen, lag ze er zo bij

Dus toch koude handjes :-) :-).
 De laatste punt van de flower garden is ook klaar, maar die moet er nog steeds aangezet worden want ik ben weer even met het andere project bezig geweest en die is bijna af.


Er zijn een heleboel hele en halve quiltlets gemaakt en aan de quilt vastgenaaid
 Hier zitten ze nog niet allemaal vast, die foto heb ik ook gemaakt, maar kan ik niet vinden, waarschijnlijk in een andere map gestopt, maak later wel weer een nieuwe foto.
We zijn ook naar de handwerkbeurs geweest en daar heb ik wat handige spulletjes gekocht. zoals een naaldtrekker, bindingclips en een biaisbandmaker van 18 mm. die ik nog niet had, volgens mij heb ik nu alle maten verzameld.
Ik wilde wat grijze lapjes, gewoon iets neutraals en ik vond een prachtig setje flanellen grijsjes, die ging natuurlijk ook in de tas mee.
Dit lapje kon ik ook niet laten liggen, nog geen idee wat ik ermee ga doen, maar komt altijd van pas, vond het zo'n leuk lapje.
Deze lap met blokken voor het jaar rond had ik al eens op internet gezien en nooit meer terug kunnen vinden en nu hing de lap zomaar op de beurs op mij te wachten. Ga er voorlopig nog niet aan beginnen, eerst de quilt met de quiltlets afmaken


Ik heb flink doorgewerkt aan de quiltlets en ze zijn nu allemaal af, op de paar halve na die helemaal onderop komen. Dus nu even flink de vaart er in houden dan heb ik een affo.... maar eerst nog even flink de naald er doorheen halen.
Natuurlijk ben ik ook aan het lezen, deze trilogie vind ik erg leuk, het eerste deel begint in 1882, nu ben ik net in het derde deel begonnen en het is dan inmiddels 1933. Het speelt zich af in de Achterhoek in de regio van Winterswijk.

3 opmerkingen:

 1. Nou het is wel duidelijk dat jij niet stil kan zitten, mens wat ben je druk, en natuurlijk ook met oma zijn!!! Geen tijd voor de geraniums dus! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een quiltwerk, prachtig! Ik had je berichtjes al gemist, maar ja ... soms wil een mens het wat rustiger aan doen in blogland hè..
  Balen dat de techniek je gemaakte indeling in de war schopt. Ik houd er ook wel van om alles netjes te rangschikken, dan kun je snel wat terug vinden en houd je een beetje overzicht!
  Wat een snoes van een kleindochter heb je, echt een fotomodelletje hoor... oh, die handjes ... zo lief om te zien...
  Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn die quiltlets mooi geworden. Leuk geheel. Jammer dat je weer veel tijd kwijt bent om alles te ordenen. Balen. Je hebt in ieder geval troost gevonden, hah, mooie aankopen. Knap fotomodelletje. Heerlijk hoe de handjes er toch uit gewurmd worden. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen