zondag 2 juli 2017

Het gaat fijn

Blok 2 met Jeminah Puddleduck is ook klaar en toen ik daarmee bezig was herinnerde ik mij dat ik een verhalenboek van Beatrix Potter had. In het Engels, maar na een behoorlijke zoektocht tussen de boeken die zijn meeverhuisd moest ik toch concluderen dat dit boek niet meeverhuisd is. Jammer, maar toen opgezocht bij de dikke meneer en ik sloeg bijna achterover van de prijs, nou nee, dat was mij te gek. Maar gelukkig zijn er tweedehandse winkeltjes en sites, dus daar maar even opgezocht en gevonden in het Nederlands. Eigenlijk leuker voor over een jaartje of wat dan kan er ook voorgelezen worden met het quiltje over de knietjes of zo. :-).
Tekening klaar om in te kleuren, zo heel erg leuk om te doen en het geeft het borduursel net iets extra's mee.

Kijk, het blok is al ingekleurd en wordt nu geborduurd, het ziet er nog niet mooi uit, maar dat komt helemaal goed.
En er zijn zulke leuke tekeningen uit het boek te halen, vooral die van Peter die onder het hek doorkruipt, zo leuk. Die andere met het roodborstje en schep, ook zo leuk en er staan er nog veel meer in.

Deze lapjes kwam ik via facebook tegen en gelukkig werd er ook verstuurd, dus de lapjes besteld en ach wat zijn ze leuk, die worden natuurlijk ook in de quilt verwerkt op dezelfde manier als ik bij de quilt with me heb gedaan en dan als achterkant en rand een ongebleekt katoenen lapje. Schiet dan trouwens ook lekker op :-), die zijn zo klaar.
En dit zat erbij, een leuk labeltje met de naam van de winkel en zo'n schattig bijpassend bedeltje, mijn dag kon niet meer stuk.
Ook nog even een foto van de tuin langs de sloot, het is daar erg drassig dus eigenlijk kunnen wij daar niet lopen, dus dit is een stukje wildgroei en daar kwam allemaal vingerhoedskruid op, foto heb ik al een paar weken geleden gemaakt, maar vergeten te plaatsen, dus nu dan nog maar even, het blijft mooi al die bloemen. Inmiddels zijn ze al weer uitgebloeid en moeten we weer een jaartje wachten voor er weer wat opkomt. Ik vind het zo leuk, het zaait zichzelf al jaren uit en soms zie ik ook ineens zo'n bloem bij de buren tussen het groen uitpiepen en die laten het ook leuk staan :-).
Ik heb een week of wat geleden een tulband gebakken met een weggooi tulband vorm, er stond op: Tear off function. Leek mij wel makkelijk, ook al omdat ik wel eens een bakseltje weggeef, geen gehannes meer met borden en of bakvormen die weer terug moeten. Het ging goed, rees lekker en toen ineens scheurde het randje waar het op elkaar geplakt zat los, het beslag liep zo over de bodem van de oven. Ik heb het laten zitten tot de cake gaar was, zag er een beetje raar uit met die deuk er in, de smaak was wel goed. Toen het een beetje afgekoeld was met een spatel de beslagkoek van de ovenbodem geschrapt, paar natte vellen keukenrol er op gelegd, na een half uurtje vervangen door schone natte vellen en toen kon ik het er zo afhalen. Wat was ik blij dat mijn oven weer schoon was. Ben vergeten foto te maken van het eindresultaat maar de cake was lekker. Ik heb nog wat van die vormen, dus voortaan weggooivorm in andere vorm zetten, blijft in ieder geval de ovenbodem schoon.
Dit boek ben ik nu aan het lezen, best wel leuk zo als tussendoortje. Dit jeugdboek leest heel erg lekker weg in tegenstelling tot de andere boeken van deze schrijver, die vind ik niet om door te komen, ze lezen niet lekker, tenminste die ik nog meer van hem heb. Nog een jeugdboek Flipje en natuurlijk het klassieke meisje met de blauwe hoed. Toch eens kijken of ik nog meer boeken van hem kan vinden die ook lekker weglezen, het kan toch niet zo zijn dat er maar eentje is die ik leuk vind.

4 opmerkingen:

 1. Leuk blog weer Marian. En borduurseltjes, schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn die blokjes van die quilt leuk Marian!!!!! dat wordt prachtig, wedden???? En "mislukte" cakes zijn meestal het lekkerst dus zou er niet mee zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love Beatrix Potter. Her artwork is beautiful! Lovely project that you are working on. I enjoyed your post Marian xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, die Potterhexies. En de boekjes zijn zo leuk. Ik heb ook een Pottervoorstelling geborduurd. Heel leuk om te doen. gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen