maandag 30 oktober 2017

De tijd ergens voor nemen

Daar heb ik het soms wel moeilijk mee. Ik wil graag bloggen maar daar neem ik de tijd niet voor, dus na een paar weken toch maar weer even bij het toetsenbord gaan zitten. Stof genoeg om over te praten :-).
Ik zag op een website dat er workshops gegeven werden om een mugrug te maken, erg leuk, maar een eind Zeeland in en dat vond ik veel te ver. Dus zelf maar wat gedaan met behulp van het boek wat er naast ligt. Ooit gekocht omdat ik het wandquiltje achter de bank zo leuk vond met de gehaakte randjes. Dus met behulp van het boek zelf iets gefabriceerd, hoewel dat niet van een leien dakje ging, het was de bedoeling dat er 16 segmentjes kwamen, maar op de een of andere manier verkeerd uitgeprint en zijn het 19 segmentjes geworden. Ik had het om en om rood en naturel, maar omdat het een oneven getal werd kwam het niet uit, dus dan maar een strookje van het middenstuk. Er komt iets op te staan dus het geeft niet, valt niet op. Toen volgens het boek met de festonsteek rondom geborduurd en daarna vasten in de steken gehaakt en toen kwamen de stokjes en vasten om de waaiertjes te maken. Voor de festonsteek ga ik kijken of het anders kan want dat was wel een aardig klusje, de draad was eigenlijk te dik om te borduren, het ging wel, maar niet makkelijk.
Nog eentje wat dichterbij, ik ben er content mee en er gaan er nog meer gemaakt worden.
Ik heb deze kit gekocht om de ornamentjes te maken, vind ze erg leuk en natuurlijk komt daar ook een gehaakt randje aan. Ik heb al een houten kerstboom van ronde latjes om ze aan op te hangen, moet alleen nog in elkaar gezet worden, maar dat is een makkie.  Nog even en ik zit ook in de haakmodus :-). Ik brei nog steeds liever dan ik haak maar dat komt, @ Elisabeth, omdat wanneer ik brei gewoon tv kan kijken of een beetje lezen erbij met een niet al te ingewikkeld patroon. Maar wanneer ik haak moet ik naar het werk kijken en kan er niets anders bij doen, ja beetje kwekken :-) verder niets en daarom brei ik liever dan ik haak.

Uit de boeken van A & C heb ik een muisje gebreid, voor- en achterkant, ik vond de staart erg leuk om te doen.
Natuurlijk ook wat extra kleding erbij, dus ik geef het aan Jane om mee te spelen, ze smijt het muisje zo opzij en pakt de haas. Later nog een paar keer aan haar gegeven, op haar knietjes gelegd en ze wil hem echt niet. Dus alles maar in koffertje gepakt voor later.
De kleertjes van de haas zijn inmiddels ook af en is wel de favo knuffel van het meisje, als ze hier gaat slapen, houdt ze de haas vast en er ligt meestal 1 van de oren tegen haar neus.
Het is trouwens wel een ondeugd want toen ik haar vorige week haar bammetje gaf, kauwde ze op een blokje brood, haalde het uit haar mond en bekeek het, toen ging het weer terug in haar mond,  ik zat vol verbijstering toe te kijken,  kauwde ze vrolijk verder. Toen zei ik foei, mag niet en zwaaide met mijn vinger. Het volgende blokje brood ging aan de vork, daar help ik haar nog mee en hup in de mond, even kauwen, toen haalde ze het weer uit haar mond en stopte het razendsnel weer terug en zwaaide met haar vingertje naar mij.  Ik heb niet gelachen, maar had het wel moeilijk.
Week of wat geleden liep ik vanuit de keuken naar de kamer en ik zie ineens wat bewegen op de vloer, ik denk aan een spin, het is tenslotte nog spinnentijd, en pak gauw de spinnenvanger, maar het was wel erg groot voor een spin en ik zag geen pootjes rondom. Dacht eerst nog dat het een pluis was, maar ik vertrouw het nooit zo dus toch maar de spinnenvanger er op gezet en het paste net. Bleek het een klein zwart kikkertje te zijn. Gauw maar weer naar buiten gebracht. Dat is het nadeel als er een deur open blijft staan, je hebt zo ongewenst bezoek binnen.
En dan natuurlijk nog even het boek wat ik gelezen heb. Het boek begint in Nederland 1943, waar een Joodse vrouw haar baby aan iemand geeft.
Ik heb het in 1 adem uitgelezen, vond het jammer dat het uit was, had er graag nog meer van willen lezen.


4 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal weer Marian!
  En die bijdehante kleindochter houdt die haas tot ze volwassen is vermoed ik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht al weer dat je gestopt was met bloggen... Gelukkig niet dus! Jij hebt helemaal geen workshop nodig, want je verzint zelf de leuke dingen. Maar ja, soms is het wel gezellig om met anderen iets te doen.
  Lief muisje... en mogelijkheden genoeg voor wat variatie. Dat vond ik één van de leukste boeken van Arne en Carlos!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker om weer bij te mogen lezen.
  Oh dat broodvingertje van Jane *Ü*; wat knap dat je niet in de lach schoot!
  Je mugrug is heel gezellig geworden. Mooi zo met dat kerststofje en het omgehaakte randje. Stiekem ben ik toch ook wel benieuwd hoe de onderkant er uit ziet?
  Je kerstornamentjes gaan ook vast juweeltjes worden. Je komt zo al lekker in kerststemming, hihi.
  Bestaan er echte spinnenvangers? Gelukkig heb je het kikkertje gered!
  Jammer dat Jane je muis niet mooi vindt, maar ze gaat hem in de toekomst hopelijk wel waarderen :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die onderzetter met gehaakte rand. Die muis wil ik ook nog eens maken. Lekker bezig. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen