zondag 18 februari 2018

Ruim drie maanden geleden heb ik mijn laatste logje gepost.

Dat komt eigenlijk door onze kleindochter. Ik pas heel vaak op en ze loopt inmiddels los, dus zoals mijn vriendinnen al grapten, ik heb mijn gympies aan en het trainingspak ligt klaar. Het zal wel met mijn leeftijd te maken hebben, maar ik vind het soms topsport :-). Vraag mij soms af hoe ik dat vroeger deed met twee kinderen, een schoonmoeder waarvoor gezorgd moest worden en een bedrijf waar ik ook administratief in meewerkte.
Op de twee dagen per week dat ons kleine meisje in het gastoudergezin is pikt ze alle ziektes op die er op dat moment heersen en die deelt ze met gulle hand aan ons uit. Zo zijn we al diverse malen ziek geweest, ik ook. Ik ben degene die zelden iets mankeert en ben al drie keer ziek geweest deze winter, ik ben zelfs geveld door buikgriep voor de eerste keer in mijn leven, wat ben je daar ziek van zeg, de emmer was ook in die tijd mijn beste vriend. En als ons kleine meisje ziek is pas ik op locatie op en er is daar geen computer tot mijn beschikking en met mijn telefoon kan ik alleen bellen en SMSsen. Vandaar dat ik een poos niet geblogd heb, maar gehandwerkt heb ik heel veel. Maar genoeg over al die ziektes en @ Elizabeth: Dank je wel dat je naar mij vroeg en bovenstaand verhaaltje is meteen antwoord op je vraag. De komende week hoef ik maar twee dagen op te passen en dan maak ik een inhaalslag met jullie blogs. Ben een heel eind achter met lezen. En nu komen alle foto's , neem maar een lekker kopje koffie of thee, misschien warme chocolademelk, is ook heel erg lekker.
Via facebook kwam ik de quilt Star-a-Day tegen van Karen Styles, daar viel ik meteen voor (ook al). En er werden wat sterretjes gemaakt en ook een bijpassend speldenkussentje.
En de sterretjes worden tot een blokje genaaid, de sterren meten 7x7 cm. niet al te grote blokken dus.
En er kwam nog een blokje bij.
En er kwamen ook nog wat stofjes bij voor nieuwe sterretjes.
Was mijn eerste blokje nog gemaakt met tussenstukjes van witte stof, de volgende werden gemaakt met de witte stof met lichtgrijze sterren erin. Had eerst een stukje van een halve meter en toen ik dat goedgekeurd had kwam er meer. En de stof voor de achterkant had ik ook gevonden, een heel lief grijs bloemetje, de stof is niet spierwit, maar och voor de achterkant vind ik dat wel fijn, het wordt natuurlijk weer een gebruiksquilt, vind ik praktischer dan al die dingen die hangen voor de sier. Lekker gebruiken, daar zijn ze voor.
En weer een stapeltje sterretjes en intussen zag ik weer op facebook een andere leuke quilt verschijnen en jullie raden het al denk ik. Ook daar viel ik voor.

De Winterse hexjes, elke week een opdrachtje in de mailbox, bovenstaande foto was de eerste opdracht en ook wat stofjes erbij gezocht.

De sterretjes bleven ook maar groeien.
Er werd natuurlijk ook gebreid, dochter stuurde een foto van een soort van sjaal voor ons kleine meisje en na een proefje gebreid te hebben en heel veel gepuzzel met het proefje had ik het ineens door, bovenstaand is nog een proefje en ik ben bezig met een sjaal te breien van zo'n 60 cm. en dan na wat vouw werk en knopen gebruik moet hij er zo uit gaan zien, deze zal wel voor een pop of zo worden.
Schoonzoon wilde een warme muts, dus garen met wol en acryl gehaald (makkelijk wasbaar) en de derde poging was eindelijk goed van maat. Het werd een dubbele muts, dus eventueel aan twee kanten draagbaar, maar omdat het toch hetzelfde er uit ziet, heeft dat weinig nut. Ik heb de halve of valse patentsteek?gebreid, heb eigenlijk geen idee hoe die steek heet, maar de muts is in het rond gebreid en om de andere naald in de rechte steek in de steek eronder gestoken.

Voor ons kleine meisje heb ik slofjes gebreid, maar dochter vond het bruin/grijs/oranje/ niet zo meisjesachtig, dus ik heb een paar geverfd met deep pink, nou deep is het geworden, het lijkt wel brandweerrood, het doet net geen pijn aan de ogen. Na overleg zijn wij er uit, ze worden allebei zwart, de rechter heb ik met dunnere naalden gebreid en die passen beter. Er komen na het verven ook nog stipjes of streepjes met antislip onder. Maar daarover later meer.
En de hexagon tasjes zijn van drukknopen voorzien, heb meteen een hele set knopen en de tang gekocht, ik kan vooruit, nog geen foto van genomen, komt later.
 De sterretjes blokken groeien gestaag
net als de winterse hexjes, dit is tot week 6, met week 7 ben ik nog bezig.
Ook komen er elke maand weer lapjes binnen van haar (klik) en de afgelopen maand met een template set van de mystery quilt 2018 uit de Quiltmania, ook van Karen Styles. Ik heb nog geen idee of ik die ooit ga doen, maar dan heb ik de templates vast en die zijn ook vast wel ergens anders voor te gebruiken, de hartjes zijn iig. erg leuk.
De laatste oogst aan sterretjes, heerlijk werkje ook, ik maak ze op de EPP manier, vind ik fijner werken, van te voren stofjes plakken bij de tv en daarna gewoon heerlijk naaien als het kleine meisje slaapt.
Ook nog wat uitverkoopjes gescoord met leuke lapjes en een borduurpatroon om een sleetje bovenop te bekleden en het sleetje ook aangeschaft natuurlijk en dat vond ik allemaal bij Simone (klik) .
Het dekentje voor ons kleine meisje is allang af en er wordt hevig mee gespeeld, het wordt vooral veel uitgeslagen. Dochter begreep niet waarom ze dat deed. Ik wist het wel want kleintjes kopiëren alles wat ze zien. En ze ziet vaak hoe de was uitgeslagen wordt als het uit de machine komt om opgehangen te worden dus.......... :-).
Een paar dagen geleden ook weer anderhalve kilo kruimeldeeg gemaakt. Dat doe ik altijd in grote hoeveelheden want er blijft nog wel eens fruit over wat net niet meer lekker is om zo te eten, appels die al wat langer liggen en dan zo vettig aanvoelen. Maar samen met wat fruit uit de vriezer wordt dat een heerlijke fruitcrumble als het koud is buiten. Dan vind ik het makkelijk om kruimeldeeg in de vriezer te hebben, hoef ik alleen wat fruit of zo te schillen, eventueel fruit uit de vriezer erbij en wat suiker en custardpoeder of maizena. Rozijntjes is ook altijd lekker, wat gemberpoeder, kaneel of kardamom naar smaak en dan staat er een heel makkelijk en simpel toetje op tafel.
Deze winter ook eindelijk een puzzel afgemaakt, zat al jaren in de portefeuille, maar die past hier niet op de keukentafel, dat ding is veel te groot of de tafel te klein, net hoe je het bekijkt. Dus uit de portefeuille gehaald en onder het tafelzeil op de tafel gelegd en eindelijk is het af. Ik had met de afgelopen feestdagen de smaak zo te pakken dat ik nog een puzzel gemaakt heb, het aap noot mies leesplankje. Geen foto van gemaakt . Nu ben ik aan de laatste hooivracht begonnen maar die schiet niet echt op, ben met teveel andere dingen bezig, maar het ligt niet in de weg., komt wel goed.
Ons kleine meisje met haar nieuwe laarsjes aan op de kinderboerderij.

3 opmerkingen:

 1. Children are such good sharers of those viruses lol! You poor thing! I loved seeing all your beautiful handiwork Marian xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gezellig om weer even te mogen lezen hoe het met je gaat!
  Je hebt inderdaad niet stil gezeten: wat heb je een hoop moois gemaakt. Quiltsterren, hexjes, kruimeldeeg, slofjes, puzzelen.. wat een heerlijke activiteiten. En natuurlijk heel veel spelen op de grond, voorlezen, wandelen en nog veel meer denk ik.
  Jammer dat je zoveel ziek bent geweest, maar dat is met zo'n kleintje inderdaad niet verwonderlijk. Geniet maar lekker van haar (en van het samen kleedjes uitkloppen ☺️).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooooooooo dat is een keilang blogbericht! Maar heerlijk hoor, dat je weer terug bent in Blogland!
  Drie keer ziek in een seizoen is zeker geen sinecure... Het is te hopen dat het nu klaar is, want daar zou je toch helemaal zat van worden.
  Je hebt echt wel heel veel gedaan in deze blogloze periode. Op alle fronten actief geweest, leuk die afwisseling!
  Ik zie het helemaal voor me hoe kleine Jane dat kleedje uitklopt.. nadoen hoort erbij, daar leren ze van...
  Genieten hoor met zo'n kleintje! Enne... ik hoop ook oma te worden begin april...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen