zondag 18 maart 2018

De afgelopen week, bijna normaal tegenwoordig.

Op maandag de houdbare tweewekelijkse boodschappen binnengehaald, helaas hadden ze niet alles dus a.s. maandag mag ik weer. En dan hoop ik dat ze dan wel alles hebben wat ik nodig heb.
Dinsdag en woensdag mocht ik de hele dag op ons kleine meisje passen. En op woensdagmiddag kwam zoonlief na zijn werk een broodje kroket eten.
Donderdagochtend moesten manlief en ik even een uurtje weg en dochter met Jane naar de kinderarts, aansluitend kwam ze bij ons een bakkie doen. Het kleine meisje lag met bijna alles op schema, alleen was ze iets aan de kleine kant. Dat zal wel zo blijven want de familie aan beide kanten zijn ook niet zo groot. Ook naar haar oogjes is gekeken , want soms trekt er eentje beetje loens weg, maar dat is vaker bij prematuurtjes en het oogje staat gewoon recht, schijnt een optisch bedrog te zijn. Heel verhaal waar ik niet veel van begrijp, maar zolang het goed is zal het mij worst zijn :-). Vrijdag opgepast vanaf kwart voor 12 op locatie, heeft ze lekker in haar eigen bedje geslapen. Ik had pistoletjes gebakken en was aan het eten rond 1 uur, ik had nog een half opengesneden pistoletje op mijn bord liggen met speculoos. Wilde iets drinken, dus ik loop naar het aanrecht pak een glas en vul het met water. Loop weer naar de tafel, staat een van de katten mijn beleg van mijn brood af te likken. Ik zet mijn glas op tafel, pak het brood, ga naar het aanrecht en schraap het beleg eraf, doe er nieuwe speculoos op en loop weer naar de tafel, staat diezelfde kat mijn glaasje water leeg te lebberen. Merkte meteen weer dat ik geen katten meer gewend was. En zaterdag  opgepast vanaf half 5 want haar papa en mama gingen voor het eerst sinds ze geboren was uit. Eerst lekker bij de italiaan gegeten en daarna naar de bios. 
Heb ook weer leuke dingen meegemaakt met het kleine meisje, het was bedtijd en ze zat nog even in haar kleine stoeltje tv te kijken, ik maakte de fles klaar en liep naar de kamer om haar mee naar beneden te nemen en ik zie haar zo uit haar stoeltje vallen, was ze in slaap gevallen en zo uit het stoeltje gekukeld. Gelukkig niet bezeerd en ze zat heel verbaasd om zich heen te kijken. Na de fles sliep ze meteen, dus was een makkie.
Ik heb op handwerkgebied niet echt stilgezeten dus ik begin maar met de foto's te showen.
De winterse hexjes, opdracht van vorige week is gedaan, de opdracht van de nieuwe week is al binnen, moet daar nog een begin mee maken.

Er zijn weer sterretjes gemaakt en ook weer een aantal sterren uit de voorraad samengevoegd tot een blok.

Mijn scrappy bias shawl is ook klaar en draag ik met deze ijzige temperaturen met veel plezier. Ik wil nog een foto maken waarop de sjaal in volle glorie prijkt, maar ik vind het te koud buiten, dus die foto houden jullie tegoed.
De schaar van het vlindermeisje gebruik ik vaak, de verf is al ietwat vervaagd. Het schaartje van de kat vond ik zo leuk, met het hoesje erom, neemt niet veel ruimte in en knipt fijn draadjes af. Die heb ik altijd in mijn mobiele naaidoosje en dat doosje, eigenlijk een blikken koffertje gaat altijd mee in mijn oppastas. Zal ik ook eens over bloggen en fotootje van maken. De scharen van de Eifeltoren vond ik allebei zo leuk, kon niet kiezen, dus dan maar allebei aangeschaft.


2 opmerkingen:

 1. Ik moest zo lachen om het stukje over de kat die gezellig meeat en meedronk! 🐈🍞🥛

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die kat... Ja, zo zijn ze hoor. Hier eet Boof ook de kaas van m'n boterham als ik even niet oplet. Stom natuurlijk van mij dat hij gewoon op tafel mag zitten. Niet als er een tafellaken op ligt hoor, maar wel met een placemat. Ook moeilijk voor die kat natuurlijk, maar hij lijkt er niks onder te lijden...
  Je hebt heel wat uurtjes opgepast op Jane! Maar zo maak je wel alles mee van zo'n klein meisje, want de ontwikkeling gaat o zo hard.
  Nog meer leuke schaartjes! Waar koop je die allemaal?
  Je mooie patchwork herinnert me aan al die lapjes die hier nog liggen, helaas nog even niet...
  De stola kun je nu wel gebruiken zeg, tjonge... de wind is nog steeds zo koud!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen