zondag 11 maart 2018

Scharen

Eigenlijk heb ik hier nooit een logje over geschreven, maar ik heb een kleine tic, ik kan geen leuk schaartje voorbijlopen. In de loop der jaren is dat ontwikkeld tot een behoorlijke verzameling en ze komen overal vandaan. Nou ben ik wel van mening dat je nooit genoeg schaartjes kan hebben en sommigen ben ik weer "kwijt" zitten dan bij een werkstuk in een bak ingesloten, maar ik kom ze dan vanzelf weer tegen .... ooit :-)  Ben van plan om wat vaker een fotootje van schaartjes te plaatsen, Deze schaartjes heb ik al een poosje in gebruik, ze knippen alle drie lekker, de ene ligt wat zwaarder in de hand dan de andere, maar och, draadje doorgeknipt en ze liggen weer plat.

Bij de winterse hexjes is de opdracht van week 9 ook weer gedaan, patroontje van week 10 heb ik ook binnen, maar moet ik nog naaien, hexjes zijn wel al geknipt en geplakt.
Er zijn ook weer een paar sterretjes genaaid, het blijft leuk om te doen, vooral omdat er
iedere maand een envelop in de brievenbus te vinden is, deze keer wel een hele mooie envelop en hebben jullie de postzegel gezien??? Zo leuk met de sterretjes er op.
Zulke mooie lapjes weer, worden weer hele leuke sterretjes, vaak samen met een lapje uit mijn voorraad.


En de scrappy bias shawl, patroon via Ravelry gevonden, groeide en
groeide. Toen was het garen op en de sjaal klaar.
Nog een foto van de sjaal in volle glorie voor ik hem inpakte en inmiddels is hij al bij de gelukkig ontvangster. Het kwam mooi uit want hij kon meteen mee op vakantie naar de wintersport.
Ik vind het zo'n leuk patroon en zo makkelijk te breien, fijn bij de tv of zo, dat ik er nog een op de pennen gezet heb en deze wordt voor mij.
Dit boek ben ik nu aan het lezen, maar is soms erg heftig en ik wissel het af met Joop ter Heul, dan moet ik even iets simpelers hebben, vooral vlak voor ik ga slapen.
6 opmerkingen:

 1. Leuk weer allemaal. en leuke schaartjes ben ik ook niet vies van haha, alleen jammer dat bij sommigen het schroefje steeds los draait

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig logje weer!
  Ik heb geen schaartjes tic.....ben ze alleen wel vaak kwijt.
  Ze liggen overal....dus misschien toch tic?? Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, iedereen heeft wel een verzameling. Je hebt mooie scharen. Ik maak alleen nog maar hexjes, wil even wachten tot we een paar wekenverder zijn voordat ik ze aan elkaar naai. Mijn sterrenkleed (6-point) gaat ook hard. Heerlijk om te doen. Fijne dag. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn ook wel heel erg leuke schaartjes Marian, ach en schaartjes kan je nooit genoeg hebben toch???
  Vind de sterren en de hexjes erg mooi maar ben benieuwd als het straks af is, zal wel erg mooi worden jou kennende!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke schaartjes! Misschien moet ik ook maar eens een paar extra zien te bemachtigen; ik heb er ééntje 😂. Vaak ligt die niet op de plek waar ik bezig ben, maar zie ik hem wel en dan moet ik toch weer overeind. Dat beweegt natuurlijk wel lekker extra, maar een handwerkje wegleggen om het schaartje te pakken vind ik minder fijn!
  Dat lijkt meeen mooi boek; maar inderdaad niet voor het slapen gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vind ik een hele leuke tic hoor... Vooral als het van die prachtige oude schaartjes zijn of met een bijzondere vorm.
  Het lijkt me een feestje om met regelmaat een envelop met stofjes in de brievenbus te krijgen! En jij weet er wel raad mee ook.
  Mijn stofjeshobby ligt even helemaal stil, maar dat komt wel weer...
  Jij breit gewoon ook nog even 2 mooie sjaals tussendoor!

  BeantwoordenVerwijderen