zondag 8 april 2018

Jamtaartjes en spijt

Voor ons kleine meisje heb ik wat petit fours gebreid en gehaakt. Ik heb meer op de veiligheid gelet dan op het mooi. Het bordje is gebreid en verstevigd met een soort van textielversteviger, zodat het wat steviger staat.
De jamtaartjes waren zo leuk om te breien dat ik er een serie van zes van gemaakt heb in verschillende jamkleuren. Het patroon is van Alan Dart, Teaparty, het patroon (klik) is nog steeds te koop. Het mijne komt uit een oude simply knitting en had ik gelukkig gescand en opgeslagen. Ik was toen van plan om het te maken, maar daar was nooit iets van gekomen. Kwam nu van pas, misschien maak ik de kop en schotels ook nog wel.
 En om in het breiwerk te blijven een foto van de sjaal, ik heb hem al gedragen en vond dat hij toch iets te kort was in het gebruik. Het kan net niet 2 keer om mijn hals gedraaid worden, dus inmiddels staat het ding weer op de breipennen.
Muis heeft een nieuwe garderobe gekregen en is nu wel goedgekeurd, vooral de sokken zijn leuk want die kunnen uitgetrokken worden :-). De rest van de kleding natuurlijk ook, maar dat is nog te moeilijk.
Weer een gedeelte van mijn scharenverzameling. De linker heb ik jaren geleden gekocht en is een richelieuschaartje, speciaal om tussen het borduurwerk de vakjes stof weg te knippen, heel erg scherp puntje zit er aan. Die ernaast is een appliquick schaartje, hoort bij de applicatiestaafjes, daarnaast een schaartje waar ik een heleboel van heb. Heb ik op de poppenhuisbeurzen hier (klik)   gekocht. Daarnaast een schaartje met een toren, ooit eens gekregen. Daarnaast een schaartje uit China met de Chinese dierenriem. Daarboven een ooievaarschaartje, gekocht op een handwerkbeurs.
Het valt mij nog mee, dat ik van allemaal nog weet waar ze vandaan komen.

De  Winterse Hexjes gaan ook goed, ben weer bij, op de opdracht van gisteren na, maar daar heb ik deze hele week nog de tijd voor. De sterretjes liggen heel even stil want......
de vogeltjes van haar (klik)  kwamen er tussen.
Soms ging het niet helemaal lekker, want dan vergat ik de naad er aan te knippen,
dat vogeltje is op de achtergrondstof gefestonneerd en heb ik meteen een stofknipmalletje gemaakt, inmiddels is er weer iets van de malletjesnaad af, want hij was wat te breed, is niet erg want eraf kan altijd, erbij wordt wat moeilijker :-). Het gaat mij geen tweede keer gebeuren dat ik de naad er af knip.
De laatst gemaakte vogeltjes met een bijpassend speldenkussen.
 Toen ik het vogelmalletje tegenkwam via facebook heb ik het meteen besteld en toen ik wat blogs van mijn leeslijst las, kwam ik op het logje van Juud
het applicatiewieltje en matje tegen. Ik heb even gegoogled en via via heb ik het toen hier (klik)
besteld. Zo kwam alles ineens samen en kan ik nu needle turnen, dat wilde eerst maar niet lukken. De hera marker heb ik al jaren, maar dat vond ik zo'n gedoe, het wieltje werkt zoveel beter. Waarschijnlijk ben ik nu ook beter met de naald vergeleken met een paar jaar geleden.
En dan kom ik bij mijn spijt dat ik een boek niet gekocht heb. Toen ik pas begon met patchen en quilten kwam ik op de handwerkbeurs het eerste boek tegen van B.rigitte G.iblin, F.eaturing the nest,  waar zulke mooie quilts in stonden, maar ik vond het nog veel te moeilijk voor mij en toen heb ik het domste gedaan wat ik maar kon doen. Ik heb het boek teruggezet. En nu ik best wel aardig kan patchen en quilten is het boek niet meer te koop. Ook tweedehands kom ik het niet tegen, 1 keertje maar en toen was het meteen al verkocht en zat ik er naast. En dan baal ik zo ontzettend.
Er loopt ook van alles door de tuin, hier een eend, die is altijd samen met zijn vrouwtje, overnacht altijd bij ons in de tuin, het vrouwtje is nog net niet te zien. Er lopen altijd fazanten hier, soms wel een stuk of 6, er zit er weer eentje te broeden, niet in de tuin natuurlijk, maar achter langs de sloot, daar komt nooit iemand dus lekker rustig. Aan de slootkant overnacht een reiger, die had ik ooit al eens op de foto gezet. En wanneer ik uit het keukenraam kijk zie ik altijd de ooievaar, soms zelfs 2 stuks. Ik ben een bevoorrecht mens dat ik hier mag wonen.
Dit blikje gaat altijd mee in de oppastas, Jane vind het een prachtig blikje is ook gek op de film, dus dat blikje zal ooit wel van eigenaar verwisselen :-) , niet de inhoud, die blijft van mij.
Er zit van alles in, het garen ligt onder het speldenkussen zie ik nu, zo'n kaartje met verschillende kleuren naaigaren. Inmiddels heb ik een ander systeem om het garen mee te nemen, maar dat bewaar ik voor het volgende blogje.
In het envelopje zitten verschillende naainaaldjes, ook een maasnaald zit er bij.6 opmerkingen:

 1. I love all your knitting for your Granddaughter and beautiful hexies and birds. Your scissors collection is wonderful too. I enjoyed your post Marian xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke dingen heb je weer gemaakt. Ik ben ook bezig met de hexjes, maar nog niet aan elkaar gezet, komt nog. De vogeltjes vind ik ook leuk, maar sla ik voorlopig over. Ik ben wel gevallen voor de the Lily Challenge van Atelier Hartendief. Ook alleen voorbereiden. Veel leuke dingen op het moment. Ik hoop dat je het boek nog eens vindt. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er weer een hoop moois te zien in je blogje.
  Zó fijn voor je dat muis nu is goedgekeurd 😉. Ze ziet er ook lekker fleurig uit in deze kleuren.
  Jammer dat je sjaal iets te kort was, maar gelukkig ben je handig en kan je er een stukje aanbreien.
  Al de hexjes en patchworken vind ik zó knap en mooi. Jammer dat je nergens het boek kunt vinden. Heb je er al over gedacht een 'gevraagd'advertentie op Marktplaats te zetten? Wanneer ik weer bij de Kringloop ben, zal ik even kijken voor je.
  Tot slot je gebakjes; wat zijn ze leuk! Het was vast leuk om ze te maken, maar dat er mee gespeeld wordt is misschien nog wel leuker ☺️.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je ook speelgoed haakt voor Jane.. Ik heb ook al zitten denken dat ik daar allerlei dingetjes voor kan bewaren, zoals de beestjes die ik een paar jaar geleden maakte.
  Je laat een heel mooi blikje zien, ja... als kindjes daar hun zinnen op zetten...
  Handig zo'n applicatiewieltje.. werkt het als een soort radeerwieltje? Ik vind die blauwe stiften ook een beetje te dik om precies te kunnen werken.
  Geniet van alles om je heen!
  Lentegroetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, ziet er supergaaf uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen