maandag 4 juni 2018

Privacy beleid en andere dingen.

Ik verklaar dat ik geen gegevens gebruik van mensen die hier meelezen en/of reacties posten.
Geen idee of dat genoeg is, maar dan hebben we dat maar gehad. Zou niet eens weten wat ik met die gegevens zou moeten doen.

Ik zag dat het alweer een hele poos geleden is dat ik hier iets heb gepost. Ik begin maar met het blikje van Elsa, dat is inmiddels naar kleindochter verhuisd, het was een te mooi en verleidelijk blikje om af te blijven. Hoewel ze wel pogingen deed :-).
Het is inmiddels vervangen door dit tasje en dat tasje bleek niet groot genoeg te zijn en is vervangen door zo'n zelfde tasje, maar dan maatje groter. Nu passen de appli-quick staafjes er ook in. En bovenstaande mallen met patroon heb ik gekocht op de beurs in Rijswijk, van de dodecagon van Margaret Simpson George,. Ligt nog steeds te wachten op het eerste probeersel, maar ik ben nog steeds in de ban van de vogeltjes.
Het worden kerstvogeltjes en ik ben er ook uit, het wordt een fijne gebruiksquilt voor de winter. Ophangquilts heb ik niet veel mee, vind het zo jammer, maak je een mooie quilt kan je er alleen maar naar kijken en blijft hij opgevouwen liggen (bij mij dan). Hoewel ik de kerstquilt van Michelle wel eens gebruik voor ons kleine meisje. Ligt ze lekker warm onder, hoewel dat nu geen optie is.
Nog meer vogeltjes en de onderste vier blokjes komen niet in mijn quilt maar die zijn opgestuurd en gaan hun plek krijgen in een droom/troost dekentje. Er zijn heel veel vogeltjes door iedereen opgestuurd en ze kan er nu 2 maken.
En nog een paar kerstvogeltjes, in het midden komt een panel met sneeuwmannen, ik wist dat ik er eentje had en ben op zoek gegaan. En die kon ik niet zo gauw vinden, maar ik vond wel een andere een lichtere van kleur met sneeuwmannen en vogelhuisjes, dus die gaat het worden, foto moet ik nog maken, komt later.
Tussendoor een mini dresden plate aan het maken, wordt nog geappliceerd op een cirkel en een onderzetter van gemaakt, misschien ook nog een gehaakte rand er omheen, maar dat moet ik nog even bekijken. Eigenlijk is het een proefje om te kijken of ik het leuk vind, vandaar weer de zelfde kleuren van het vorige kleedje, want die komen uit een scrap bag waar alleen maar smalle randen in zitten.
En deze heb ik helemaal nog niet laten zien. Van onze dochter voor mijn verjaardag paar maanden geleden gekregen, van die leuke 1 persoons springvormen, daar lekkere appeltaartjes in gebakken. Was even gokken met de baktijd, maar ze zijn goed gelukt en lekker dat ze waren.
Deze sokken lagen al heel lang te wachten op de laatste teen die nog gebreid moest worden. Was een uurtje werk en toen had ik er weer een paar af. Ze lagen al zolang dat ik geen idee meer heb welk garen het is.
En toen ik weer met de sokken bezig was heb ik deze ook maar meteen erbij gebreid van Drops garen. Zo fijn zijn deze korte sokjes voor buiten in mijn croccies, als ik in de tuin aan het werk ben.
En omdat het zo lekker ging, weer een paar gewone sokken met kabels opgezet. Het patroon heet Waterfall Cable socks en is een gratis patroon wat ik heb gevonden op Ravelry. Ik kwam niet helemaal uit het patroon, maar goed gekeken op de fotootjes en zo lijkt het redelijk.Het garen is ook weer van Drops. Maar dat staat nu weer op laag pitje want ik ben bezig poppenkleertjes te breien voor een baby born pop wat Jane krijgt in juli voor haar tweede verjaardag. Die foto moet ik ook nog maken dus komt ook later. En nu we het toch over ons kleine meisje hebben, ze wordt zo ondeugend. Als wij iets bij haar neerzetten zeggen we vaak hoppakee, dat wordt door haar vertaald als uppeteee.
Vorige week at ze bij mij haar bammetjes en bij de tweede had ze niet zoveel trek meer, het restant op haar bordje werd naast de kinderstoel gekiept, het bordje weer op het blad gezet met uppeteee, haar handjes met de palmen naar boven en ze zegt tegen mij: Op.
Ik zat erbij en ik keek ernaar. Gelukkig kon ik onder de tafel even de broodstukjes bij elkaar rapen voor ik weer iets tegen haar kon zeggen :-). Ze werd bestraffend toegesproken en nu let ik er natuurlijk op. Ik zie al aan haar toet wat ze van plan is en dan meteen ingrijpen.


Op de vrijmarkt op koningsdag, alweer een poos geleden, had ik een super koopje. Een mooie poppenwagen van baby born, hier was hij nog niet gewassen en schoongemaakt, kwam zo uit de auto. Maar zo leuk, om te bouwen tot wandelwagentje, los reiswiegje erbij. Had even opgezocht wat een soortgelijke poppenwagen nieuw kost en dat kwam rond de honderd euro en ik heb het ding voor vier  euro. En fijn dat het zo'n koopje is, hoeft ze er ook niet zo zuinig op te zijn, anders vind haar mama het weer zonde, nu kan ze er lekker buiten mee spelen. Duwstang is verstelbaar en staat nu in de laagste stand.

Weer een paar scharen van de verzameling, de linker en de middelste zijn slangen en de schaar aan de rechterkant is er eentje met versierinkjes.
Van deze zijn duidelijk te zien wat het voorstelt, een haan en een muis, kan ook een rat zijn, vind het zo'n lange snuit hebben.
En ik geloof dat dit de laatste scharen zijn van mijn verzameling of ik moet er nog hier en daar een zwervend schaartje tegenkomen. Nu ik dit allemaal zo bij elkaar zie heb ik al een flinke verzameling. Die laatste drie komen trouwens uit China, die heb ik bij Oom A.li gekocht en heb ik nog niet zo lang..
4 opmerkingen:

 1. Leuk weer bezige bij Marian, je schaartjes zijn mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een heel verhaal Marian, jij zit geloof ik nooit stil zijn het geen lapjes dan wel je kleinkind, en terecht, petje af voor al dat moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou... je mag dan een tijdje niet geblogd hebben, maar je leventje stond niet stil!
  En intussen tover je prachtige dingen uit je vingers... wat een gave sokken en je geappliceerde vogeltjes zijn zo leuk!
  Ik kijk bijna jaloers naar je schaartjes; misschien moet ik die ook maar eens gaan verzamelen, lijkt me zo leuk...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk jouw schaartjes verzameling!🤗

  BeantwoordenVerwijderen