zaterdag 14 juli 2018

Foto's maken

Toen Jane nog baby was in het ziekenhuis en net voor haar eerste verjaardag met een smashtaart is er een fotoshoot gemaakt en om de traditie in ere te houden is er voor haar tweede verjaardag (over 2 weken) weer een fotoshoot gemaakt. Dit keer bij ons in de tuin. Leuk om dat allemaal van een afstandje te bekijken en natuurlijk zelf ook foto's gemaakt. Deze zijn met de benodigde attributen er ook op :-). Het heeft ongeveer zo'n twee uur geduurd en toen gaf het fotomodel er de brui aan, ze was er helemaal klaar mee. Toen fijn bij opa op schoot nog een lekker koekje gegeten, daarna een bammetje en naar bed.
Er zijn ook weer wat vogeltjes neergestreken van diverse winter en kerststofjes. Gebruik er charmpacks voor, lekker veel verschillende lapjes voor de achtergrond en ook voor vogeltjes. Ik had er al een hele stapel verzameld en er zijn ook nieuwe bijgekomen.
Het wordt een grote winter quilt met een panel in het midden. De vogeltjes pasten er net niet goed omheen, dus een kleine aanpassing gemaakt.
En kon de naam van de facebookgroep er op geborduurd worden. Mijn lapje was niet groot genoeg, dus in de breedte er wat restjes aan vastgenaaid, net zo lang tot het goed paste en ik ben er tevreden over.
En toen kwam Janine (klik)  met allerlei nieuwe malletjes, waaronder de rose of sharon, dus kwam er ook een bloemetjesblok (van kerststofjes) bij.
Nog een bloemetjesblok, de hartjes had ik nog over van een ander project, er komen er in totaal 4 bloemetjesblokken bij, 1 in elk van de hoeken. Moet nog een overzicht zoals ik het had gedacht op de foto zetten, dus dat komt nog. Ik maak hem quilt as you go, dus kan verder nog niks aan elkaar zetten, alleen de losse onderdelen maken. Heb denk ik geen batting genoeg, maar dat heeft geen haast, mooi werkje voor de aankomende winter.
Kleindochter krijgt een baby born pop voor haar verjaardag en daar ben ik vast wat kleertjes voor aan het maken en verzamelen. Dit hemdje en broekje heb ik gebreid van katoen, maar is iets te groot, wat elastiek in het broekje en dan blijft het hopelijk wel zitten.
 Dit feestjurkje heb ik bij ome ali gevonden en de schoentjes ook, wat er onder ligt heb ik via marktplaats gekocht. Er zit een slaapzak, een draagzak en diverse andere kledingstukken bij.
En toen vond ik via facebook Johanna van Baby born gebreide kleertjes en daar heb ik wat boekjes van besteld en onderstaande kleding uit gebreid. Ben ik blij mee, want er staan zulke schattige kleertjes in.

Het kleine zusje heb ik hier liggen voor wanneer ik oppas en daar speelt ze ook heel erg leuk mee en daar heb ik ook wat kleding voor gebreid, dit is een zomerpakje, het ajourwerk is niet helemaal zonder fouten, maar voor poppengoed is dat niet zo erg, toch???
Een dwarsgebreid truitje voor klein zusje en er is nog meer in de maak.
Al diverse losse onderdelen liggen hier te wachten tot ze in elkaar worden gezet.


In de tuin was ook wat te beleven, in de oude kronkelwilg is eerst een specht druk bezig geweest (proces van en paar jaar) en daarna heeft een mereltje er bezit van genomen en heeft er eieren in gelegd, het was druk met in- en uitvliegen. Moest er ook aan wennen dat wij soms in de tuin zaten, was hevig aan het schelden als wij er zaten. Bleven natuurlijk wel uit de buurt van de ingang en het wende tenslotte wel.Jammer genoeg konden we de kleintjes niet makkelijk zien, maar wanneer mama met eten aan kwam vliegen zag je best wel wat snaveltjes naar buiten komen. Inmiddels is het nest weer leeg en zijn de vogels uitgevlogen.
In dit boek ben ik net begonnen, het is het vierde boek wat ik van deze schrijfster lees en ik houd er zo van. Korte omschrijving heb ik bij de dikke meneer vandaan.

1930, Rajputana, India. Sinds de dood van haar man zijn de 29-jarige fotografe Eliza en haar camera onafscheidelijk. Wanneer de Britse overheid haar naar een van de Indiase prinselijke staten stuurt om de koninklijke familie en het Indiase leven te fotograferen, neemt ze zich dan ook heilig voor er een succes van te maken. Maar wanneer Eliza bij het paleis arriveert, ontmoet ze daar de knappe en mysterieuze broer van de vorst, Jay. Zij wijst hem op de armoede van zijn mensen, terwijl hij haar aandacht vraagt voor de onrechtvaardigheden van het Britse regime.
Maar gaandeweg ontdekken Eliza en Jay dat ze meer gemeen hebben dan ze op het eerste gezicht dachten, en komt bovendien de onthulling van een familiegeheim steeds dichterbij. Hun omgeving denkt daar echter anders over. Uiteindelijk zullen ze een keuze moeten maken; doen ze wat van hen wordt verwacht of volgen ze hun hart?
Voor de moesson is een romantisch, hartverscheurend verhaal over een schijnbaar onmogelijke, allesoverrompelende liefde dat de lezer zal meevoeren en ontroeren.

5 opmerkingen:

 1. Veel activiteiten zijn er geweest. Vroeger ook veel barby kleding genaaid en gebreid voor mijn nichtjes. Mijn achternichtjes zijn ook gek op Bay Born. Daar nog niets voor gemaakt. Komt vast nog wel. Leuk om de vogeltjes te verwerken in een kerstquilt. Alvast veel leesplezier. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Marian jij hebt echt geen tijd om achter (of voor) de geraniums te zitten en wat komt er een boel uit jouw handen. Ben heel benieuwd naar de foto's van Jane!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marian je bent toch een bezige bij en zoveel in zo'n korte tijd,

  ja poppekleertjes heb ik ook veel gebreid en genaaid voor mijn kleindochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè hè... ik moest even bijlezen!
  Zo'n fotoshoot is een hele happening hoor, en ik vind dat Jane het nog heel lang heeft uitgehouden. Maar je hebt later wel prachtige herinneringen...
  Je vogeltjes vind ik heel leuk, grappige stijl is dit. En van het zien van de poppenkleertjes begint het alleen maar te kriebelen. Leuk om te doen voor je eigen kleindochter!
  Jij verveelt je geen moment deze zomer... (ik ook niet hoor..)
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen