zondag 30 december 2018

Round we go

Jane is ziek geweest en haar papa en mama moesten allebei werken, dus kwam oma oppassen. Heb ik wel wat extra uurtjes op de boot doorgebracht en heb niet gepost voor de kerstdagen. Was ik wel van plan maar het kwam er niet van. Gelukkig is het kleine meisje weer helemaal beter, alleen wat eten betreft is het nog niet zoals het is geweest, maar dat zal ook wel goed komen.
Ik heb dus lapjes en mallen, de papiertjes, de lijm en zo meegenomen en ben lekker beetje aan het frutten geweest. Eerst had ik de linker sterpunten geknipt en geplakt en daar na de andere figuurtjes. Toen kwam ik er achter dat die sterpunten wel erg groot waren. Had ik toch het verkeerde malletje gepakt. Gewoon weer opnieuw begonnen en er is weer een cirkel in wording, nog niet af, maar dat komt nog wel. En die grote punten, die ga ik gebruiken voor een poppenquiltje met allerlei beestjes.
Voor de kerst heb ik weer het kerstviltfiguurtje gemaakt met de naam en het jaar waarin we leven. Ik heb daar de sterretjes mal van HOQ gebruikt en het bedeltje wat bij de bestelling zat omdat er van een klosje garen een draadje af was. Ik vind dat niet erg, er zit nog genoeg op. Het bedeltje kwam helemaal goed van pas, want haar tweede naam is Engel, naar een overgrootmoeder van haar vaders kant.
Oh ja en deze lapjes heb ik ook aangeschaft, de roosjes voor de cirkels en ook wordt daar een sterretje van gemaakt voor de Star a day. En de andere voor het poppenquiltje. Spring een beetje van de hak op de tak.
Voor de pop een kerstoutfit gebreid, pompom komt later want die wordt er nog van af getrokken. Samen met een paar gekochte laarsjes is dit toch echte kerstkleding.
Bij dezelfde winkel een paar rolschaatsen gevonden dus daar ook een pakje bij gebreid. Het was de bedoeling dat dit een sintcadeautje zou zijn, maar toen was het nog niet af. Onder de kerstboom kon gelukkig wel, alles op de valreep net af.
Vanmorgen kokosbollen gebakken, met witte chocolade er in, met een bolletjes tang bolletjes op de bakplaat gevormd
en dan komen ze zo uit de oven, had er lekker veel, kon er precies 30 bakken. Morgen gaan er een paar naar dochter en als zoon langs komt krijgt hij er ook wat mee naar huis. Houd ze al apart, want ze zijn zo lekker en ik zou bijna zeggen, jammer genoeg heel makkelijk te maken. Het is een recept van Rutger uit de koekjes bijbel.
Dit boek heb ik gelezen en ik heb het verslonden, zo spannend, in een paar dagen uit gelezen. Voordeel van veel oppassen en 's avonds te moe zijn om iets anders te doen.
En aan dit boek ben ik vanmorgen begonnen en ik vind het prachtig, leest lekker weg. Beschrijving van de site van de dikke meneer.
In 1940 ontsnapt een 13-jarige Duitse jongen samen met een drie jaar jonger vriendinnetje aan de Gestapo, die het op hun ouders gemunt heeft. Kort nadat ze erin geslaagd zijn te ontkomen naar Engeland, verliezen ze elkaar uit het oog. Meer dan 75 jaar later besluit Daniel – inmiddels Canadees staatsburger – opnieuw op zoek te gaan naar Brigitte. Hij roept daarbij de hulp in van een jonge Amerikaanse journaliste en een Britse advocaat. Als Quenby en Lucas stukje bij beetje ontdekken wat er in die oorlogsjaren met Brigitte gebeurd is, wordt Quenby geconfronteerd met haar eigen verleden.

Rest mij nog om jullie allemaal een goed en gezond 2019 te wensen.
5 opmerkingen:

 1. Wat moet dat heerlijk zijn om voor je kleinkind van die mooie dingen te maken. Ook voor jullie een heel goed2019

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige sterren, de foute werk je wel weer weg met een ander project. Leuk is de kerst outfit voor de pop, de andere is ook schattig. Lekker prutswerk. Fijne jaar wisseling. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig verhaal weer en die poppenkleertjes.....prachtig!
  Fijne jaarwisseling en een heel goed 2019 !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat valt er weer een hoop moois te zien in dit blogje!
  Fijn dat het met Jane weer de goede kang op gaat.
  Ik wens jullie een goede jaarwisseling en een mooi, gelukkig, gezond en creatief 2019!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, je hebt het zeker druk gehad! Als kindjes ziek zijn kunnen ze niet naar de opvang hè...
  Wat zien de kokosbolletjes er heerlijk uit! Zoiets heb ik nog nooit gebakken, misschien heb je me wel op een idee gebracht want ik houd ook best van kokos.
  Het rechterstofje op de foto heb ik ook! Ik heb hem verwerkt in de Gossip...
  Ik vind dat je echt veel doet hoor, zo'n poppenpakje is best een klus om te breien!
  Wens je al het goede voor het nieuwe jaar!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen